{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kako stvoriti mrežu poznanstava

S
3.6.2008. u 14:35
0
0
Kako stvoriti mrežu poznanstava
0
Kako stvoriti mrežu poznanstava
Ne čekajte da se pogoršaju stvari na poslu kako biste počeli misliti o mreži poznanstava važnoj za vašu karijeru. Uključite se i pokušajte stvoriti krug prijatelja prije nego što vam njihova pomoć zatreba u potrazi za novim poslom. Kasnije ćete cijeniti takav angažman.
1. Pridružiti se organizacijama

Pridružite se profesionalnim organizacijama i uzmite učešća, postanite članovi odbora ili rukovodite aktivnostima usko povezanim sa vašim poljem. Ovo ne samo da dobro izgleda na vašem CV-ju nego vam i pomaže da se povežete sa pravim ljudima.

2. Učestvovati na seminarima

Svakako je dobro učestvovati u seminarima kako biste mogli dalje napredovati u postizanju novih saznanja. Uložite napor i predstavite se drugim učesnicima i vođama seminara. Slobodno distribuirajte vizitke naokolo.

3. Organizovati sastanke

I sami budite domaćin sastanaka profesionalaca u svom polju u kompaniji i dajte VIP tretman svima koji uzimaju učešća. Svi će vas upamtiti ukoliko se potrudite jelom snabdjeti učesnike aktivnosti. Provjerite sa kadrovskom službom da li se takvo šta može organizovati.

4. Pronaći mentora

Pronađite nekoga ko ima više znanja i više iskustva i upitajte ga da li bi želio biti vaš poslovni mentor. Ovo će uključiti više posvećenosti sa vaše strane ali je dobro okoristiti se mentorovim znanjem i iskustvom, kao i njegovim poslovnim konekcijama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: