{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kako se opustiti na poslu

S
21.5.2008. u 13:02
0
0
Kako se opustiti na poslu
0
Kako se opustiti na poslu
Brzi tempo življenja i svakodnevna izloženost stresu na poslu itekako se odražava na naše zdravlje. Na Interentu smo za vas pronašli savjete koji će vam pomoći da se opustite na radnom mjestu.
1. Izbjegavati odlaganja

Izbjegavajte odugovlačenje izvršenja poslovnih zadataka i pomjeranje rokova. Ukoliko čekate do posljednjeg trenutka da ispunite radne obaveze, provest ćete mnogo više vremena nervirajući se i u tim trenucima nivo stresa može samo narasti. Rad u miru će vas zasigurno osloboditi anksioznosti.

2. Koncentracija

Čuvajte sve što vam ometa pažnju pod kontrolom. Isključite telefon i zatvorite vrata kancelarije ako vam je potrebno vrijeme za koncentraciju. Ukoliko mir ne pronalazite u vlastitom uredu, obavite dio posla u praznoj sali za konferencije.

3. Ne otvarati stalno email inbox

Isplanirajte vrijeme kada koristite email. Ukoliko provjeravate email više od dva ili tri puta dnevno, trošite dragocjeno vrijeme ispunjeno gomilom obaveza. Ukoliko je nešto uistinu bitno, u kratkom vremenskom roku ćete biti o tome obavješteni. Zasigurno vam ništa bitno neće promaći.

4. Koristiti igračke

Koristite igračke kako biste povećali impulse kreativnosti. Igračke na radnom stolu kao što su loptica koju gnječite ili plastične slagalice istovremeno mogu biti stimulativne i opuštajuće. Dobro je povremeno udaljiti se od kompjutera i u pauzi gnječiti lopticu kako biste vježbali mišiće ruku.

5. Prošetati u vrijeme pauze

Izaći napolje za vrijeme ručka ili tokom kraće pauze i prošetati je fantastična dnevna praksa. Osjećat ćete se osvježenim; ostat ćete u dobroj formi ukoliko svaki dan pomalo prošetate.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: