Posao
0

Kako lijeni ljudi mogu postati milioneri?

Sarajevo-x.com
Da biste postali milioner, obično je potrebno predati se poslu, postati stručnjak za određenu oblast i karijeru postaviti na prvo mjesto. U većini slučajeva ovaj je jedan od sigurnih puteva. Međutim, ukoliko ste osoba koja smatra da je život mnogo bolji ako ga provodite sa svojom porodicom i prijateljima, radeći isključivo od 8 do 16, onda će vam mnogi reći da nikada nećete postati milioner. No, to i nije baš tačno.

Počnite rano

Što ranije započnete svoj radani dan, više ćete i prije ćete završiti sa svim obavezama. Nemojte da vas zavaraju oni koji kao po cijeli dan nešto rade i uvijek ostaju duže i uvijek su na nekim poslovnim sastancima. Takvi obično ništa ne rade i kriju se iza navodnih obaveza tokom kojih obično piju kafu i ne postižu ništa konkretno. Konktretizirajte svoj dan. Počnite rano, glava vam je bistrija i imat ćete bolju preglednost situacije.

Umjetnost štednje

Jasno je, vremena su teška, plaće mizerne, teško je ostaviti nešto novca po strani. Međutim, čak i sa prosječnom plaćom je to u nekoj mjeri moguće. Razmislite, ne morate u toku radnog dana popiti pet kafa. Gladni ste, pojedite sendvič koji ste ponijeli od kuće. Prestanite pušiti. Novac koji uštedite tokom mjeseca na užini, kafi i cigaretama, uložite pametnije. Ko zna? Možda vam se i posreći.

Pametno investiranje

Ukoliko imate određenu sumu novca koju želite pretvoriti u milionsku sumu, onda vam je najbolje da investirate. No, najvažnije u svemu jeste izbor investicije. Okušajte se na berzi, ali pametno, ili uložite u nekretnine. To je jedna od najsigurnijih i najboljih investicija. Nekretnine su pravi izvor bogatstva.

Planirajte svakodnevne troškove

U domaćinstvu zaista možete pokazati sve svoje menadžerske sposobnosti. Organizujte svakodnevne izdatke za domaćinstvo, pratite cijene i kupujte pametno. Ne dozvolite da vašu kupovinu usmjerava marketing raznih kompanija i brendova. Budite iznad toga i za sebe izaberite povoljnost, kvalitet i uštedu. Osjetit ćete to na kraju mjeseca.

Živite u skladu sa svojim mogućnostima

Želite postati milioner, a ne želite raditi mnogo? U tom slučaju morate biti pametniji i morate se izdići iznad svakodnevnih promišljanja i trendova. Kako biste postigli svoj cilj, morate se odreći posljednjih modnih trendova kada je u pitanju odjeća, obuća, namještaj, automobil i slično, a koji će vas koštati pravo malo bogatstvo. Shvatite da ono što je danas u modi sutra više neće biti i zapamtite da se borite za više ciljeve. Stoga živite u skladu sa onim što imate i ne dopustite da vas želja za nečim modernim odvede u kredite i dugove kojih se nećete tako lako riješiti.