{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kako impresionirati šefa?

S
Sarajevo-x.com
18.3.2008. u 16:39
0
0
Kako impresionirati šefa?
0
Kako impresionirati šefa?
Dobili ste sjajan novi posao, te želite imati dobar odnos sa šefom. Zadiviti šefa je važno u bilo kojoj karijeri, a obično hodanje po kancelariji neće vam nimalo pomoći. Slijedi nekoliko savjeta, objavljenih na Internetu, koji vam mogu pomoći da impresionirate šefa.
Uvijek na posao dolazite ranije

Započnite radni dan ranije, tako da vaš šef, ćim dođe na posao, vidi da vi već uveliko radite. Svakako se, ukoliko je to potrebno, na poslu zadržite i nakon radnog vremena, pa čak i nekoliko puta sedmično.

Budite uvijek na raspolaganju

Štagod i kadgod šef od vas zatraži nešto,bez prigovora to i učinite. Nemojte se brinuti da će vam šef natovariti još više posla. Možete računati da će karijera krenuti uzlaznom putanjom kada vaš šef spozna da može računati na vas čak i za najmanje sitnice.

Održavajte dobre odnose sa radnim kolegama

Jako je bitno održavati dobre odnose sa radnim kolegama. Budite u dobrom odnosu i sa kolegom s kojim se svi loše slažu. Pokažite svom šefu da se možete sprijateljiti sa svima, obavite posao i nemojte se žaliti. Kompanija dobro posluje kada se posao obavlja odgovorno i efikasno. Ubrzo će vidjeti da ni vaš privatni život ne može utjecati na posao.

Pokažite znanje

Odvojite vrijeme za proučavanje protivničke kompanije, učenje o novim proizvodnim procesima i za sve ostalo što može poboljšati vaše znanje o poslu kojim se bavite. Šef će biti impresioniran kada vidi da da ste vi jedini koji možete zapamtiti stvari poput cjelokupne proizvodne linije najvećeg klijenta vaše kompanije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: