{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kako doći do unapređenja?

S
28.11.2007. u 19:30
0
0
Kako doći do unapređenja?
0
Kako doći do unapređenja?
Iako posao može biti dio vašeg života koji vas apsolutno upotpunjava i čini zadovoljnim, put do unapređenja je uvijek otvoren, samo je potrebno načiniti prave korake. Premda unapređenje zavisi od mnogobrojnih faktora, što spoljnih tako i individualnih, na neke od njih možete utjecati – svojim ponašanjem i motivacijom.
Ne brinite mnogo
Tokom radnog dana mogu se deisti brojne nepredvidive situacije. Koliko dobro obavljate svoj posao, pokazat će upravo te nepredvidive i stresne situacije. U svakom trenutku sačuvajte svoju smirenost i budite spremni na sve. Vaši nadređeni će eventualno shvatiti da se odlično snalazite u svim situacijama i to će vam otvoriti vrata boljeg ureda. Osim toga, motivirat ćete svoje kolege i izbjeći ćete nepotrebnu paniku.

Preuzmite više obaveza
Preuzimanjem dodatnih obaveza pokazat ćete upravi da ste spremni raditi više i bolje i odreći se privatnog života za dobrobit kompanije. Ukoliko vaši nadređeni imaju sluha za dobar rad i vrijedne uposlene, vi ćete uskoro postati "unaprjeđen čovjek“.

Dođite rano, završite kasno
Djela govore više nego hiljade riječi. Pokažite upravi koliko vam je stalo i svojim djelima tako što ćete raditi uvijek nove projekte, osmislite nove poteze kompanije. To će vašem šefu dati do znanja koliko ste predani i da vas je neophodno privolite da ostanete.

Cijenite sebe
Predanost kompaniji je apsolutno potrebna ukoliko želite unaprjeđenje, ali je također značajno da u svakom trenutku i sami cijenite svoj rad, trud i svakodnevni napor. Možda nemate sreće pa vaš šef ne vidi koliko vrijedite. Zato uvijek morate imati na umu ko ste i šta ste te da ukoliko vas u jednoj kompaniji ne cijene, vi uvijek možete potražiti posao u drugoj. Vaše samopouzdanje će impresionirati vaše nadređene.

Odijevajte se kao pobjednik
Ispravna garderoba upotpunit će vaš izgled uspješnog i vrijednog uposlenika koji zaslužuje unapređenje. Stoga nemojte štedjeti kada je poslovna odjeća u pitanju. Ona je jedan od faktora koji utječe na vaše unapređenje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: