{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kako biti uspješan u stresnom poslovnom okruženju

S
Sarajevo-x.com
30.4.2008. u 20:23
0
0
Kako biti uspješan u stresnom poslovnom okruženju
0
Kako biti uspješan u stresnom poslovnom okruženju
Imate li posao koji je uzbudljiv i koji vas ispunjava, ali ste, u posljednje vrijeme, primijetili da vas stres sve više obuzima? Bez brige, stresno poslovno okruženje se može vrlo lako prevazići sa nekoliko jednostavnih lifestyle promjena koje će vam dati snage da nastavite dalje.
Naspavajte se

Svaki dan si morate priuštiti dovoljno sati sna kako biste osvježili vlastite misli i tijelo. Nemojte se zavaravati misleći da možete normalno funkcionisati sa upola manje sati sna od preporučenih, jer je vaš dug i miran san ipak najvažniji.

Ustajte se ranije

Redovno se ustajte ranije i pobrinite se da imate dovoljno vremena za sve što želite obaviti poput tuširanja, odijevanja i jela prije nego što krenete na posao.

Zdravo doručkujte

Zdrav doručak je jako važan, budući da živimo veoma haotično i užurbano. Neovisno o vašem stilu života vaše tijelo želi započeti dan sa odgovarajućim hranjivim namirnicama kako bi moglo spremno dočekati ostatak dana.Krenite na posao ranije

Uvijek krenite na posao malo ranije, jer se možete naći usred prometne gužve ili velikog nevremena. Ukoliko vaša vožnja do posla može proći bez problema i žurbe, možete radni dan započeti potpuno smireni i spokojni.

Započnite dan sa smiješkom

Započnite svaki dan sa smiješkom na licu i ugodno proćaskajte sa osobama koje vas okružuju. Tako ćete im poslati pozitivne vibracije, te će se i oni prema vama odnositi na isti način.Pobjegnite od radnih obaveza za vrijeme pauze za ručak

Čak iako se radi o samo 30 minuta, neophodno je da odmah napustite radno okruženje, razbistrite misli i osjetite kako normalni adrenalin teče vašim venama. Svjež zrak uvijek čini čuda.

Uzmite kratke pauze kada pritisak postane nepodnošljiv

Udaljite se od gomile papira i obaveza na deset minuta i izađite vani ili porazgovarajte s nekim o biločemu osim o poslu.Razmišljajte pozitivno

Recite sebi da svaki radni zadatak možete bez problema uraditi, jer ako se stres povećava, morate biti ohrabreni vlastitim mislima i dobro naoružani samopouzdanjem.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: