Posao
0

Izborite se sa rokovima

Sarajevo-x.com
Donosimo vam nekoliko jednostavnih prijedloga koje smo pronašli na internetu, a koji će vam pomoći da rokove podnesete bez previše stresa.

Naučite se fokusirati

Ako radite na nekom projektu, ne javljajte se na telefon, ne surfajte internetom i odredite nekoliko momenata u toku dana kad ćete provjeriti svoj e-mail. U suprotnom teško ćete se fokusirati na ono što radite što vrijeme obavljanja posla može produžiti, a stres povećati.

Budite realni

Ako ste pod stresom, vaš mozak gubi sposobnost efektivnog rada. Ako morate raditi više projekata odjednom, napravite listu prioriteta. Odlučite koji su projekti hitniji od ostalih i počnite od njih.

Nagradite se

Kad imate određene rokove u okviru kojih posao mora biti završen, lakše ćete ga obavljati ako znate da postoji nešto što će vas na kraju obradovati. Nekima je sama činjenica da je posao završen dovoljan za dodatni elan, ali većina nas treba neki značajniji podstrek.

Zato isplanirajte da ćete nakon obavljenog posla ići u šetnju, na satove joge ili se naći s prijateljima u kafiću. Kad vas vuče radovanje, a ne strah, radit ćete mnogo brže i lakše.