{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izađite nakraj sa napornim osobama

S
Sarajevo-x.com
12.6.2008. u 15:08
0
1
Izađite nakraj sa napornim osobama
0
Izađite nakraj sa napornim osobama
Svaki dan, na poslu češće, u privatnom životu rjeđe, se susrećemo sa ljudima kojima je cilj da vam zakomplikuju živote. Na Internetu smo za vas pronašli niz savjeta koji će vam pomoći kako da se nosite sa teškim saradnicima.
1. Biti uljudna i fina

Ne dozvolite da njihovo ponašanje postane zarazno. Samo zato što je ta osoba takva kakva jeste, ne znači da joj vi morate uzvratiti na isti način. Budite fini i uljudni, ali ne i neiskreni kada je pozdravljate ujutro. Ipak, željeli vi to ili ne, morate raditi sa tom osobom. Izvucite ono što je najbolje iz rada s njom.

2. Pitati saradnicu kako se osjeća

Odvucite saradnicu u stranu i pitajte je da li se osjeća dobro i da li joj možete vi na neki način pomoći. Recite joj da ste da ste tužni što je vidite tako nesretnu i da joj želite pomoći. Ona će se ili dodatno naljutiti na vas ili će se smekšati, ali samo onda kad vi ne gledate.

3. Učiniti nešto dobro za nju

Ukoliko ona na vaša djelovanja i napore odgovori konstruktivno, saslušajte šta vam ima za reći. Ako je razlog što je ogorčena taj što sama provodi praznike, pozovite je na toplu čokoladu. Učinite nešto dobro kako biste promijenili situaciju u kojoj se nalazi i ona će cijeniti to.

4. Razumjeti okolnosti u kojima se nalazi

Ukoliko probijete led i doprete do nje, pokušajte zamisliti se u njenoj koži. Možda ona nema prijatelja i rođaka ili je izgubila supruga tokom praznika ili je neka druga loša situacija povrijedila njene osjećaje. Suosjećajte s njom, pokušajte razumjeti okolnosti u kojima se nalazi i možda osjetite da više topline dolazi s njene strane.

5. Pokušati ostvariti prijateljstvo

Računajte da možda ona možda odgovori na vaš humor. Pokušajte našaliti se s njom, ali ne na njen račun. Pronađite zajedničke interese koji vas mogu vezati jednu za drugu. U ophođenju s njom, ukoliko nastavite biti smireni i saosjećajni, moguće je da ona shvati da na vas ne djeluje njena grubost. Možda će shvatiti da želite biti prijatelji. Ako to nije slučaj, u krajnjoj liniji izgubit ćete malo vremena, a steći ćete njeno poštovanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: