Grad Zenica osigurao 84.000 KM za mlade koji pokreću prvi biznis

Grad Zenica osigurao 84.000 KM za mlade koji pokreću prvi biznis
1
F
FENA
14.6.2019. u 19:41
27
komentara
1

dijeljenja
Grad Zenica osigurao 84.000 KM za mlade koji pokreću prvi biznis Foto: E. M./Klix.ba
U Gradskoj upravi Zenice upriličeno je potpisivanje ugovora s korisnicima kojima su odobrena bespovratna podsticajna sredstva za pokretanje start up-a.
Radi se o jednoj od mjera podrške mladim početnicima za započinjanje biznisa iz Programa mjera za unapređenje privrede za 2019. godinu na području Grada Zenica.

Sredstva u iznosu od 84.000 KM dodijeljena su na osnovu javnog poziva koji je raspisao Grad Zenica, a namijenjena su za nabavku osnovnih sredstava i subvencionisanje poreza i doprinosa.

Maksimalan iznos podsticaja za osnivanje obrta je 3.000 KM odnosno za osnivanje privrednog društva 5.000 KM.

Pravo učešća imali su obrti i pravne osobe osnovane u gradu Zenica nakon 01.01.2019. godine, kao i osobe koje su planirale osnovati svoju start up firmu nakon objave javnog poziva.

Bespovratna podsticajna sredstva dobilo je 24 mladih, od čega šest korisnika za osnivanje preduzeća i 18 korisnika za osnivanje obrta.

"U posljednje dvije i pol godine Gradska uprava sa mnom na čelu čini sve da oživimo ovaj grad u svakom segmentu. Podstičemo razne oblasti poljoprivredu, sport, ali najvažnije je ono što vi danas počinjete. Zenica je dugo vremena bila radnički grad i nedostajao je poduzetnički duh. Podrška vama je samo jedna od mjera koje poduzima Gradska uprava. Moja je želja da Zenica bude grad koji je najprivlačniji za investiranje", istakao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Gradonačelnik Kasumović je dodao da je Gradska uprava spremna pomoći mladim poduzetnicima i kada se radi o drugim pitanjima koja su u njenoj nadležnosti, saopćeno je iz Gradske uprave Zenice.
Prijavi grešku


Komentari (27)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...