{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Goražde: Potpisani ugovori o zapošljavanju mladih osoba

F
28.7.2011. u 15:53
0
0
Goražde: Potpisani ugovori o zapošljavanju mladih osoba
0
Goražde: Potpisani ugovori o zapošljavanju mladih osoba
Goražde
Dvadeset jedna mlada osoba s evidencije Službe za zapošljavanje Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde dobila je priliku za zaposlenje.
Potpisivanje ugovora s poslodavcima upriličeno je u četvrtak u prisustvu zvaničnika BPK-a Goražde i općina u njegovom sastavu. Riječ je o programu sufinansiranja zapošljavanja mladih osoba bez radnog iskustva koji zajedno realizuju UNDP i Federalni zavod za zapošljavanje u saradnji s kantonalnim službama.

"Program se zove '400+' i ciljnu grupu čine nezaposlene osobe dobi do 30 godina koje posjeduju VSS, VŠS, SSS i KV, prema rasporedu sredstava po kantonalnim službama u BPK-u priliku za zaposlenje dobile su četiri osobe s VSS i VŠS te 17 osoba sa SSS i KV. Sretni smo što i ovoga puta nije izostao interes poslodavaca koji su spremni uposliti te mlade ljude", istakla je direktorica Službe za zapošljavanje BPK-a Goražde Nafija Hodo.

Po ovom programu, Federalni zavod i UNDP sa 68.028 KM sufinansirat će netoplaće uposlenih, dok su poslodavci u obavezi snositi troškove poreza i doprinosa.

Za osobe s visokom stručnom i višom školskom spremom netoplaća u periodu od godinu dana iznosit će 563 KM dok osobe sa srednjom stručnom spremom radni odnos zasnivaju na šest mjeseci i njihova netoplaća iznosit će 402 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: