|

Facebook je najbolji poslodavac na svijetu, Google šesti

Facebook je najbolji poslodavac na svijetu, Google šesti
11
Klix.ba
13.12.2012. u 18:30
4
komentara
11

dijeljenja
Facebook je najbolji poslodavac na svijetu, Google šesti
Kada se spomene najbolje radno mjesto na svijetu svi odmah pomisle na Google, međutim, prema podacima Glassdoora, u 2012. godini najbolji poslodavac bio je Facebook.
Kompanija Glassdoor svake godine provodi istraživanje o najboljem poslodavcu i već drugu godinu zaredom tu nagradu odnosi Facebook. Najprije zbog toga što uposlenici imaju potpunu sigurnost i vjeru u Marka Zuckerberga, osnivača društvene mreže, te zbog toga što njihov rad utječe na milione ljudi, stvaraju novu kulturu i od Facebooka prave mjesto koje nudi brojne mogućnosti.

"Drago nam je što smo dobili nagradu iz Glassdoora", kazala je Lori Goler, potpredsjednica Odjela za zapošljavanje u Facebooku.

Dodala je da se trude od Facebooka napraviti mjesto gdje svaki pojedinac ima mogućnost da radi ono što voli i da je nagrada dokaz da uspijevaju u tome.

Inače, anketa prema kojoj se odlučuje o najboljem poslodavcu provodi se među zaposlenicima koji dobrovoljno pristaju da je urade. Uposleni ocjenjuju koliko su zadovoljni kompanijom, uslovima rada, mogućnošću da napreduju, plaćom, beneficijama, ali i to koliko im poslovni život utječe na privatni.

Na drugom mjestu najboljih kompanija za rad je McKinsey & Company, globalna consulting kompanija, a slijede tehnološka kompanija Riverbed Technology, Bain and Company te centar za pomoć i liječenje oboljelih od raka - M.D. Anderson Cancer Center.

Deset kompanija u kojima je najbolje raditi:

1. Facebook
2. McKinsey & Company
3. Riverbed Technology
4. Bain and Company
5. M.D. Anderson Cancer Center
6. Google
7. Edelman
8. National Instruments
9. In-N-Out Burger
10. Boston Consulting Group
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...