{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Facebook je najbolji poslodavac na svijetu, Google šesti

13.12.2012. u 18:30
11
4
Facebook je najbolji poslodavac na svijetu, Google šesti
11
Facebook je najbolji poslodavac na svijetu, Google šesti
Kada se spomene najbolje radno mjesto na svijetu svi odmah pomisle na Google, međutim, prema podacima Glassdoora, u 2012. godini najbolji poslodavac bio je Facebook.
Kompanija Glassdoor svake godine provodi istraživanje o najboljem poslodavcu i već drugu godinu zaredom tu nagradu odnosi Facebook. Najprije zbog toga što uposlenici imaju potpunu sigurnost i vjeru u Marka Zuckerberga, osnivača društvene mreže, te zbog toga što njihov rad utječe na milione ljudi, stvaraju novu kulturu i od Facebooka prave mjesto koje nudi brojne mogućnosti.

"Drago nam je što smo dobili nagradu iz Glassdoora", kazala je Lori Goler, potpredsjednica Odjela za zapošljavanje u Facebooku.

Dodala je da se trude od Facebooka napraviti mjesto gdje svaki pojedinac ima mogućnost da radi ono što voli i da je nagrada dokaz da uspijevaju u tome.

Inače, anketa prema kojoj se odlučuje o najboljem poslodavcu provodi se među zaposlenicima koji dobrovoljno pristaju da je urade. Uposleni ocjenjuju koliko su zadovoljni kompanijom, uslovima rada, mogućnošću da napreduju, plaćom, beneficijama, ali i to koliko im poslovni život utječe na privatni.

Na drugom mjestu najboljih kompanija za rad je McKinsey & Company, globalna consulting kompanija, a slijede tehnološka kompanija Riverbed Technology, Bain and Company te centar za pomoć i liječenje oboljelih od raka - M.D. Anderson Cancer Center.

Deset kompanija u kojima je najbolje raditi:

1. Facebook
2. McKinsey & Company
3. Riverbed Technology
4. Bain and Company
5. M.D. Anderson Cancer Center
6. Google
7. Edelman
8. National Instruments
9. In-N-Out Burger
10. Boston Consulting Group

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: