Posao
1

Edukacija nezaposlenih o pokretanju biznisa

FENA
Sarajevo
Sarajevo
U organizaciji Udruženja "Idea", a pod pokroviteljstvom Općine Centar Sarajevo, u prostorijama općinskog Centra za podršku biznisu održavaju se edukativna predavanja za mlade nezaposlene osobe o mogućnostima pokretanja i uspješnog vođenja vlastitog biznisa.

U okviru ovog projekta koji nosi naziv "Škola preduzetništva općine Centar" predavači su profesori sa Ekonomskog fakulteta dr. Boris Tihi i docent Almir Peštek.

Školu poduzetništva pohađa 50 polaznika. Prva predavanja su održana 15. i 16. juna, potom 22. i 23. juna, a za 29. i 30. juna planirana je dvodnevna radionica.

"Svrha ovih predavanja je da naučimo mlade kako uspješno pokrenuti i voditi biznis, da im sistematičnim pristupom prenesemo potrebno znanje za uspješno vođenje vlastitog biznisa. Ne očekujemo da će već sutra svi pokrenuti biznis, ali kad budu razmišljali o pokretanju biznisa ova znanja će im pomoći da postanu konkurentni u savremenom tržišnom okruženju", kazao je Almir Peštek.

Projektom je planirano da svi polaznici nakon okončanja seminara, za šta će dobiti certifikat o završenoj obuci iz oblasti pokretanja malog biznisa, imaju mogućnost da se prilikom pokretanja vlastitog posla obrate za savjet predstavnicima udruženja "Idea".

Udruženje "Idea" je osnovano 2008. godine s ciljem unapređenja kvaliteta života u zajednici kroz ekonomski razvoj, saopćeno je iz Općine Centar.