{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Drugi Sajam studentskih poslova u petak na Trgu Alije Izetbegovića

21.4.2014. u 09:39
54
10
Drugi Sajam studentskih poslova u petak na Trgu Alije Izetbegovića
54
Drugi Sajam studentskih poslova u petak na Trgu Alije Izetbegovića
Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu u petak, 25. aprila na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović sa početkom u 10 sati, organizuje drugi po redu Sajam studentskih poslova koji će okupiti studente svih fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu.
Cilj Sajma je okupiti studente i poslodavce na jednom mjestu te tako mladima ponuditi priliku za zaposljenje i dodatnu edukaciju. Studentima će ovom prilikom biti ponuđena sezonska i stalna zaposljenja, volonterski angažmani i prakse, dok će se pored toga održati i seminari na temu volontiranja i kvalifacijskog okvira, simulacija intervjua kao i edukacije na temu “Kako se ponašati na intervjuu za posao“ i “Kako napisati sopstveni CV“.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerzitata u Sarajevu, Ahmed Nurković, istakao je da je jako ponosan što će SPUS i ove godine organizovati ovaj za studente jako bitan projekat.

"Prošle godine smo uvidjeli da među mladima vlada veliki interes za ovakve sajmove i zato i ove godine studentima nudimo priliku da se upoznaju sa poslodavcima i tržištem rada", naveo je Nurković i dodao da je Sajam idealna prilika i za kompanije da se prezentuju mladim ljudima i ohrabre ih u njihovom napredovanju i obrazovanju.

Svoje djelatnosti i mogućnost zaposljenja za studente će predstaviti oko stotinu kompanija, nevladinih i drugih organizacija, a učesnici će također dobiti i priručnik o zapošljavanju mladih.

Prošlogodišnji Sajam koji se održao u Domu mladih posjetilo je oko 10000 studenata. Slogan ovogodišnjeg Sajma je “Budi promjena koju želiš vidjeti!“.

Svi zainteresovani više informacija o projektu mogu dobiti putem oficijelne web stranice kao i oficijelnog Facebook fan pagea.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: