|

Četiri znaka da mrzite svoj posao

Četiri znaka da mrzite svoj posao
0
S
Sarajevo-x.com
25.10.2007. u 15:21
0
komentara
0

dijeljenja
Četiri znaka da mrzite svoj posao
Trenutna situacija prisiljava vas da nekada morate raditi poslove koji vam se ne dopadaju kako biste osigurali sebi neke osnove za normalan život. To su u većini slučajeva poslovi koje se opisuju kao "dovoljno dobri za sada“. Međutim, ukoliko zaista mrzite svoje trenutno zaposlenje, potrebno je da intenzivirate svoju potragu za nečim boljim.
Ne možete ustati iz kreveta kako biste krenuli na posao

Pospanost je sasvim prirodna stvar ukoliko ranite i morate na posao. Međutim, postoji značajna razlika između standardne pospanosti koja nam je svima poznata i osjećaja da jednostavno ne možete ustati jer vam se nikako ne ide na posao. Razlozi takvog raspoloženja su razni; mrzite posao koji radite, niste se snašli u kolektivu, mrzite svoje kolege, mrzite svoga šefa, ne znate koje su vaše obaveze i imate osjećaj da iz dana u dan samo gubite vrijeme.

Radni dan provodite gledajući na sat

S vremena na vrijeme je sasvim normalno i svojstveno svim ljudima da nisu raspoloženi za rad iz ovih ili onih razloga. No, ukoliko se vaš svaki radni dan svodi na to da samo gledate na sat i jedva čekate vrijeme da idete kući, onda definitivno gubite vrijeme na tom zaposlenju, a vaš poslodavac gubi velike količine novca na vas.

Stalno se žalite

Da li vam se desilo da kada izađete na kafu sa prijateljima koji ne rade s vama samo govorite o svome poslu, o tome koliko ste nezadovoljni i kako su se svi urotili protiv vas? Primjećujete li da je to jedina tema razgovora koju imate? Pored toga što ćete svojim prijateljima nakon izvjesnog vremena dosaditi pričom o poslu i stalnim žaljenjem, postat ćete opsesivni, a to ne želite biti jer su takvi ljudi naporni. Donesite odluku, napustite posao koji mrzite i nastavite sa svojim životom.

Osjećate da vas ne uvažavaju

Ovaj osjećaj svojstven je mnogim radnicima, ali je u nekim slučajevima neopravdan pogotovo onda kada imate suviše visoko mišljenje o sebi na izvršavanju poslova koji vam se zapravo i ne dopadaju. Pokušajte na trenutak biti realni i sagledajte stvarno stanje iz perspektive vašeg poslodavca. Možda ste upravu, možda vas zaista ne cijene dovoljno, a možda jednostavno i ne zaslužujete više već samo tražite dodatna opravdanja da napustite omraženi posao.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.