{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bivši uposlenik Space X-a: Taktike intervjuiranja Elona Muska često su brutalne

9.12.2017. u 12:46
10
113
Bivši uposlenik Space X-a: Taktike intervjuiranja Elona Muska često su brutalne
10
Bivši uposlenik Space X-a: Taktike intervjuiranja Elona Muska često su brutalne
Foto: EPA
Bivši zaposlenik kompanije Space X Josh Boehm opisao je razgovor za posao u ovoj kompaniji. Prema njegovim riječima Space X nema vremena za gubljenje i koristi svaki trenutak. Taj proces počinje od trenutka u kojem kandidat preda prijavu za posao, a taktike anketiranja dovode do krajnje neugodnih situacija.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Politika kompanije Space X je veoma stroga. Elon i Gwynne Shotwell kažu da u timu žele samo vrhunske ljude, a zaista je teško dovesti ih. Ponekad je to veoma frustrirajuće", rekao je Boehm za Business Insider dodajući kako su Muskove taktike intervjuiranja često brutalne.

Boehm je za Space X radio od 2013. do 2016., a ispričao je da proces intervjuiranja traje cijeli dan. Aplikanti imaju nekoliko telefonskih razgovora na osnovu kojih se utvrđuje da li vrijedi pozvati ih na intervju uživo.

Intervju za posao traje sedam do osam sati, a može završiti u bilo kojem trenutku bez upozorenja. Oni koji prođu ovaj dio intervjua imaju pauzu za ručak i mogu obići kompaniju. Nakon toga slijedi drugi dio ispitivanja.

"Ako u toku intervjua aplikant da odgovor zbog kojeg zaposleni koji ga ispituju promijene svoje mišljenje ili imaju neki primjedbu, nisu obavezni iz pristojnosti ga saslušati. Razgovor završavaju odmah, a aplikanta šalju kući", rekao je.

Boehm je ispričao i kako je u Space X-u često radio i po dvanaest sati dnevno, ali za tim ne žali. Iako više nije dio tima, ističe da bi opet radio u ovoj kompaniji je vjeruje u njenu misiju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: