{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BIT Camp: Više od 1.000 prijava iz cijele BiH za edukaciju i zaposlenje u IT sektoru

1.4.2015. u 09:51
680
BIT Camp: Više od 1.000 prijava iz cijele BiH za edukaciju i zaposlenje u IT sektoru
680
Manje od sedmicu dana prije isteka roka za prijave, za drugu generaciju edukacijskog programa BIT Camp pristiglo je više od 1.000 kvalitetnih aplikacija inteligentnih, vrijednih i upornih ljudi zainteresovanih za edukaciju i zaposlenje u IT kompanijama u BIH.


Među njima se nalaze aplikanti iz cijele Bosne i Hercegovine, pravnici, filozofi, arhitekti ali i studenti i inžinjeri elektrotehnike i matematike.

Selekcijski proces BIT Campa ima za cilj identifikaciju onih najboljih među njima. Rigorozan prijemni ispit sastoji se od tri faze: online aplikacija, trosatni psihometrijski test i intervju. Uprkos ovom kompleksnom i iscrpljujućem procesu selekcije kandidata, impresivan je broj aplikanata koji su pokazali izuzetne sposobnosti rješavanja problema i uložili mnogo truda i vremena kako bi kvalitetno ispunjenom aplikacijom unaprijedili šanse za prolazak u drugu fazu selekcije.Iz BIT Alijanse, pokretača BIT Campa, navode da su izrazito ponosni na volumen i kvalitet aplikacija koje svakodnevno pristižu za drugu generaciju, te da će svi kandidati koji postignu dovoljan broj bodova nakon uspješno ispunjene aplikacije biti pozvani u naredni krug pismenog testiranja koji će biti održan početkom aprila 2015. godine.

Iz BIT Alijanse također podsjećaju da će za one najbolje od najboljih nakon uspješno položene sve tri faze selekcije biti osigurane dvije pune stipendije koje će im omogućiti potpuno besplatno učešće u BIT Campu. Svi ostali uspješni kandidati dobiti će stipendiju u iznosu od 7.000 KM, ali se očekuje da će snositi dio troškova za školarinu u iznosu od 1.500 KM da bi dokazali svoju motiviranost za učešće u programu. Stipendija je nepovratnog karaktera osim u slučaju odustajanja od BIT Campa tokom obuke ili odbijanja ponude za zaposlenje jedne od članica BIT Alijanse. Također, uz podršku donatora će biti obezbijeđen smještaj za određeni broj polaznika koji ne žive u blizini Sarajeva.Aplikanti koji do 5. aprila uspješno ispune prijavni formular, dobit će priliku da postanu polaznici druge generacije BIT Campa. Informacije o BIT Campu kao i aplikacijski formular nalazi se na službenoj web stranici: www.bitcamp.ba. Za prijavu nisu potrebna nikakva predznanja iz oblasti IT-a. Zadovoljite li stroge kriterije selekcije, na korak ste do zaposlenja u najatraktivnijoj industriji!

Više informacija o uslovima i samom programu možete pročitati i u prethodno objavljenim člancima na portalu Klix.ba i na službenoj Facebook stranici.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: