Saradnja s PMF-om
78

Promo / Besplatna Logosoft škola programiranja za djecu u Sarajevu

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Logosoft edukacijski centar već godinama u Sarajevu organizuje veliki broj stručnih IT edukacija, s posebnim naglaskom na oficijelni Microsoft program edukacije te specifične IT edukacije iz različitih tematskih oblasti.

Ove godine je kompanija Logosoft u saradnji s Odsjekom za matematiku Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, tokom zimskog raspusta za naše najmlađe organizovala besplatni uvodni kurs programiranja iz Python logike programiranja + MIT App invertor.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Učenici osnovnih i srednjih škola uzrasta od 12-15 godina u toku zimskog raspusta imaju priliku besplatno naučiti nešto više o osnovama programiranja kroz programski jezik Python te zajedno sa predavačima kreirati vlastite aplikacije, a po završetku kursa redovni učesnici dobit će certifikat o pohađanju.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

"Sagledavajući potrebe IT edukacijskog tržišta, a kako bismo nagradili klijente i partnere Logosoft edukacije, odlučili smo tokom zimskog raspusta organizovati Logosoft školu programiranja za djecu u saradnji sa Odsjekom za matematiku Prirodno-matematičkog fakulteta. Cilj nam je bio da djeci probudimo želju za IT edukacijom te im stvorimo preduslove za daljnje učenje, usavršavanje i razvoj. Zainteresiranost za ovu edukaciju je bila izrazito visoka. Poziv je bio vrlo kratko otvoren, jer smo već do kraja prvog dana imali preko 100 prijava. Zbog ograničenih kapaciteta, oformili smo dvije grupe sa 50 polaznika. Planiramo da u narednom periodu organiziramo edukacijske programe sa istom ili sličnom tematikom“, rekao je Nedim Sadović, administrator Logosoft edukacijskog i testing centra.