{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Agenti za prodaju nekretnina odsad mogu legalno raditi na Kubi

26.9.2013. u 21:58
1
1
Agenti za prodaju nekretnina odsad mogu legalno raditi na Kubi
1
Agenti za prodaju nekretnina odsad mogu legalno raditi na Kubi
Kubanske vlasti proširile su listu dozvoljenih zanimanja, što će unaprijediti privatni sektor komunističkog otoka koji radi na reformi privrede.
Komunistička dnevna novina Granma izvijestila je da je među 18 novih zanimanja privatnog sektora ozakonjen i posao agenata za prodaju nekretnina.

Prodavači poljoprivrednih proizvoda i agenti za prodaju telekomunikacijskih usluga također su dodani na listu.

Cilj je daljnji razvoj u klimi povjerenja i legalnosti dok je Kuba radi na tranziciji u ekonomiju u kojoj privatno poduzetništvo nije samo tolerisano već mu se daje i aktivna podrška, piše Granma.

Komunistička dnevna novina dodaje kako će legalizacija ovih pozicija pomoći u stvaranju novih radnih mjesta, te povećati snabdijevanje stanovništva robom i uslugama, te omogućiti državi da se fokusira na aktivnosti koje će učvrstiti razvoj ekonomije.

Blizu 463.000 Kubanaca su samostalni poduzetnici, a među njima su vlasnici restorana, brijači, električari, mehaničari i drugi.

Predsjednik Raul Castro predstavio je 2010. godine reforme kojima pokušava spasiti kubansku privredu, a koja uključuje smanjenje velikog broja radnika u državnim firmama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: