Posao
41

3. Business café najavljuje uspješnu poslovnu priču RAMA-GLAS d.o.o.

Klix.ba
U srijedu 11. juna u Atrium sali hotela Europe s početkom u 10:30 sati bit će održano treće izdanje Business caféa, događaja koji promovira uspješne poslovne priče iz Bosne i Hercegovine. Govornik na ovom izdanju Business caféa, u organizaciji Global Market Solutionsa (GMS-a), bit će osnivač kompanije RAMA-GLAS Nahid Hasanbegović.

Prva dva izdanja Business caféa okupili su na jednom mjestu više od stotinu uspješnih bh. poduzetnika i menadžera iz različitih industrija. Učesnici prva dva Business caféa potvrdili su da je događaj za njih bio izuzetno koristan te da su uspjeli sklopiti nova poslovna poznanstva i unaprijediti svoje poslovanje na taj način.

Vođeni idejom da je ključ uspjeha učenje od najboljih i najuspješnijih, te u skladu s tim GMS organizira novo izdanje Business caféa gdje će Nahid Hasanbegović pokazati kako je moguće uz zajedničko djelovanje, jaku volju i optimizam postati uspješan poduzetnik.

Nahid Hasanbegović je rođen 26. maja 1960. godine, a 1983. godine je završio studij na Građevinskom fakultetu Univerziteta "Džemal Bijedić“. Odmah nakon završetka studija pronašao je zaposlenje u Unioninvestu gdje je radio kao rukovodilac gradilišta na značajnim projektima, a izdvajaju se projekti čuvenih baza ABC u Iraku i Alžiru. Nakon završetka rata, 1996. godine osniva kompaniju RAMA-GLAS, a dvije godine poslije i kompaniju HANO te Hano TRANS.

Danas kompanija slavi 2013. godinu kao najuspješniju u historiji poslovanja, a trenutno broji 270 uposlenih u tri sestrinske kompanije: RAMA-GLAS, HANO i HANO Trans.

Kao i prethodna dva izdanja Business caféa GMS nije zaboravio društvenu odgovornost gdje će se prisutnima i ovaj put obratiti još jedno udruženje, a za isto će biti prikupljene i dobrovoljne novčane donacije.

Sponzori trećeg Business caféa su BH Telecom d.d., Domoinvest d.o.o. i Triglav osiguranje d.d.

Organizatori iz GMS-a napominju da je broj mjesta ograničen, te da se zainteresirani mogu prijaviti na mail adresu [email protected] nakon čega će GMS izvršiti selekciju i poslati pozivnicu onima koje odabere kao goste na trećem Business caféu.