{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Posao za dvije mlade osobe s umanjenim sposobnostima

F
12.12.2009. u 12:26
0
0
Posao za dvije mlade osobe s umanjenim sposobnostima
0
Posao za dvije mlade osobe s umanjenim sposobnostima
”NVO altruista “Svjetlo” potpisala je ugovor o radu na godinu dana, sa Emirom Mališevićem i Amrom Pašalić, mladim osobama s umanjenim sposobnostima, koji će dobiti priliku sticanja znanja, radnih vještina i radnih navika, te za svoj rad primati platu i sticati radno iskustvo.
"Nakon sedam godina otkako sam na birou za zapošljavanje prvi put sam dobila priliku raditi. Imat ću i ja radno iskustvo. Veoma sam sretna“, izjavila je Amra Pašalić.

"Sretan sam da je meni ukazano povjerenje i sigurno ću ga opravdati, jer je pružena šansa nagrada za moj dosadašnji rad u našoj organizaciji“, kazao je Emir Mališevića.

NVO altruista 'Svjetlo' je apliciralo na objavljeni konkurs “Podrška zapošljavanju osoba s invaliditetom” koji je raspisalo Federalno ministarstvo rada i socijalne politike - Jedinica za implementaciju projekata socio-ekonomske podrške, obuke i zapošljavanja (PIU SESER).

Aplikacija je odobrena i u periodu od godinu dana bit će uposlene dvije mlade osobe s umanjenim sposobnostima na poziciji ekonom logističar i asistentica administrativnom asistentu.

Projektom je predviđeno da 80 posto troškova snosi PIU SESER a 20 posto će snositi ova organizacija iz vlastitih prihoda koji su nastali prodajom unikatnih radova polaznika "ArT LiNe" radionice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: