Posao za dvije mlade osobe s umanjenim sposobnostima

F
FENA
12.12.2009. u 12:26
0
0
Posao za dvije mlade osobe s umanjenim sposobnostima
0
Posao za dvije mlade osobe s umanjenim sposobnostima
”NVO altruista “Svjetlo” potpisala je ugovor o radu na godinu dana, sa Emirom Mališevićem i Amrom Pašalić, mladim osobama s umanjenim sposobnostima, koji će dobiti priliku sticanja znanja, radnih vještina i radnih navika, te za svoj rad primati platu i sticati radno iskustvo.
"Nakon sedam godina otkako sam na birou za zapošljavanje prvi put sam dobila priliku raditi. Imat ću i ja radno iskustvo. Veoma sam sretna“, izjavila je Amra Pašalić.

"Sretan sam da je meni ukazano povjerenje i sigurno ću ga opravdati, jer je pružena šansa nagrada za moj dosadašnji rad u našoj organizaciji“, kazao je Emir Mališevića.

NVO altruista 'Svjetlo' je apliciralo na objavljeni konkurs “Podrška zapošljavanju osoba s invaliditetom” koji je raspisalo Federalno ministarstvo rada i socijalne politike - Jedinica za implementaciju projekata socio-ekonomske podrške, obuke i zapošljavanja (PIU SESER).

Aplikacija je odobrena i u periodu od godinu dana bit će uposlene dvije mlade osobe s umanjenim sposobnostima na poziciji ekonom logističar i asistentica administrativnom asistentu.

Projektom je predviđeno da 80 posto troškova snosi PIU SESER a 20 posto će snositi ova organizacija iz vlastitih prihoda koji su nastali prodajom unikatnih radova polaznika "ArT LiNe" radionice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: