{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Posao za 107 osoba sa biroa u 'Radu' i 'Parku'

S
18.5.2009. u 15:20
0
2
Posao za 107 osoba sa biroa u 'Radu' i 'Parku'
0
Posao za 107 osoba sa biroa u 'Radu' i 'Parku'
Alija Behmen (Foto: Sarajevo-x.com)
Gradska uprava Sarajeva zaposliće 107 lica koji će u narednih šest mjeseci u javnim komunalnim preduzećima "Rad" i "Park" obavljati radove na poboljšanju komunalne čistoće ulica, trgova, parkova i ostalih javnih površina, rekao je danas gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen.
"U preduzeću 'Rad' biće angažovano 65 osoba, a u preduzeću 'Park' 42 osobe. Oni će u tom periodu primati plate i ostvarivati sva prava iz radnog odnosa", istakao je Behmen i dodao da će ove osobe sa biroa za zaposlene odabrati Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Behmen je na konferenciji za novinare, na kojoj su predstavljene aktivnosti Gradske uprave, istakao da će Uprava u ovoj godini izdvojiti milion KM kao pomoć zaštiti porodilja i novorođenčadi.

Prema njegovim riječima, porodilje sa područja četiri gradske opštine, zavisno od statusa, dobijaće 12 mjeseci pomoć od 220 KM do 360 KM, a one koje nisu zdravstveno osigurane imaće pravo i na zdravstvenu zaštitu šest mjeseci, dok će novorođenčadima to pravo biti obezbijeđeno 12 mjeseci.

Govoreći o aktivnostima Gradske uprave, Behmen je istakao da će grad Sarajevo veoma brzo obezbijediti sredstva za kompletnu obnovu Vijećnice, te da će ta sredstva biti obezbijeđena od Komisije EU za zaštitu kulturno-istorijskog nasljeđa.

Gradonačelnik Sarajeva predstavio je aktivnosti grada na održavanju komunalnog reda na području glavnih gradskih ulica, zatim u vezi sa pristupom IPA fondovima EU i kreditiranja malih i srednjih preduzeća, kao i projekte koji se realizuju u osnovnim školama i program prevencije maloljetničke delinkvencije i druge.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: