{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Posao sa "Strabagom" nije propao

F
16.9.2009. u 15:27
0
5
Posao sa "Strabagom" nije propao
0
Posao sa "Strabagom" nije propao
Foto: Reuters
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske (RS) Nedeljko Čubrilović potvrdio je da austrijska kompanija "Strabag" ima problema da nađe novac za finansiranje izgradnje autoputeva u RS-u, ali, tvrdi, da to ne znači da je taj posao propao.
On ističe da "Strabag" nije odustao od dogovorenog projekta s Vladom RS-a, već da je "samo činjenica" da Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) ne želi da finansira taj projekt.

Resorni ministar RS-a je dodao da je razlog za odustajanje EBRD-a to da oni ne finansiraju projekte, ukoliko nisu prošli tendersku proceduru.

"Sada imamo informacije da 'Strabag' vodi razgovore s Evropskom investicionom bankom i to ide drugim tokom“, dodao je Čubrilović u izjavi novinarima u Banjoj Luci i naglasio da vlasti RS-a nemaju informaciju da je propao njihov posao sa "Strabagom", koji se obavezao da će osigurati sredstva za finansiranje izgradnje mreže autoputeva u RS-u.

On kaže da Vlada RS-a ostaje pri onom što je potpisano u protokolu i da svoje obaveze poštuje dokraja.

Čubrilović tvrdi i da zbog svega neće biti ponovnog odgađanja rokova početka gradnje prvog autoputa, Banja Luka-Doboj.

"Početak radova se očekuje na proljeće iduće godine. Još imamo vremena za sve i da se u proceduri nešto koriguje i da 'Strabag' nađe novac za ovaj projekt“, poručio je ministar saobraćaja i veza RS-a.

Generalni sekretar austrijske kompanije “Strabag” Kristijan Ebner potvrdio je da je teško naći međunarodne investicije za izgradnju autoputa u RS-u, ali da se na tome dalje radi.

Ebner je rekao da je to sve što može da kaže, reagujući na pisanje austrijskog dnevnika “Virtšaftsblat” koji je naveo da austrijski koncern ima poteškoće za nalaženje finansija za projekt izgradnje autoputa u RS-u.

Promet 227.407 KM

16.09.2009. u 17:31

Nastavljen pozitivan niz

16.09.2009. u 14:14
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: