{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Porsche Sarajevo će isporučiti 80 automobila 100-postotnim RVI

F
6.10.2015. u 16:12
300
107
Porsche Sarajevo će isporučiti 80 automobila 100-postotnim RVI
300
Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata Salko Bukvarević i direktor firme Porsche d.o.o. Sarajevo Senad Olovčić danas su potpisali sporazum o isporuci 80 automobila ratnim vojnim invalidima 100 posto I grupe.
Ukupna vrijednost sporazuma je 1.912.000 KM (bez PDV-a), a sredstva su Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata odobrena budžetom FBiH za 2015.

"Ovim sporazumom nastavljamo provođenje strateškog opredjeljenja Vlade i ovog ministarstva da se dostignuti obim prava boračke populacije u narednom periodu neće smanjivati", istakao je Bukvarević, dodajući da će ratnim vojnim invalidima ovi automobili omogućiti bolji i udobniji život.

Porsche d.o.o. Sarajevo uime grupe ponuđača (Porsche BH d.o.o. Sarajevo i Inter auto d.o.o. Tuzla) dužan je isporučiti 80 automobila iz ovog sporazuma najkasnije do 31. decembra.

"Automobili će u novembru stići iz Barcelone u Sarajevo, tako da će isporuka biti izvršena na vrijeme", potvrdio je direktor firme Porsche d.o.o. Sarajevo.

Predsjednik Saveza RVI-paraplegičara FBiH Mujo Aganović uime krajnjih korisnika RVI zahvalio je ministru Bukvareviću i predstavnicima Porschea, te poručio da se nikada ne smije zaboraviti šta su ratni vojni invalidi 100 posto I grupe uradili za državu i da im se treba pružiti pomoć bez obzira na političke i ekonomske prilike u zemlji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: