Herceg Srebrenik
0

Porodična kompanija sa dugogodišnjom tradicijom kvaliteta

Sponzorirani članak
Počeci kompanije HERCEG Srebrenik sežu od, već sada davne, 1983. godine. Tradicija duga preko 25 godina, rezultat je uspješnog poslovanja, koji se temelji na kvaliteti proizvoda, ali i kvaliteti usluga kompanije HERCEG.

Riječ je o porodičnoj kompaniji koja je nastala kao plod zrelih i promišljenih odluka njenih vlasnika, nesebičnim zalaganjem visokostručnih kadrova uz zavidnu tehničku opremljenost, a sve s ciljem stvaranja preduslova za kontinuirani i stabilni rast i razvoj, što su na veliku sreću i uspjeli.

U izboru Poslovnih novina iz Sarajeva 100 NAJVEĆIH u BiH za 2008. godinu u kategoriji velikih kompanija - kompanija HERCEG je zauzela 29. mjesto po vrijednosti izvoza, 32. mjesto po neto dobiti, 57. mjesto po broju zaposlenih, 71. mjesto po vrijednosti investicija i na kraju 76. mjesto po ukupnom prihodu.

Djelatnost kompanije Herceg d.o.o. je proizvodnja i ugradnja PVC i AL sistema prozora i vrata, pregradnih stijena, automatskih i ulaznih vrata, garažnih vrata, roletni, staklenih, aluminijskih, trespa i drugih luftirajućih fasada, dvorišnih, balkonskih i stepenišnih ograda, čelične konstrukcije, zimskih vrtova, kompletne građevinske limarije proizvedene od pocinčanog, aluminijskog i bakarnog lima i predstavljaju samo jedan dio proizvoda i usluga sa kojima se ispunjavaju zahtjevi kupaca. Ponosni na postignute rezultate i svjesni vrlo teške ekonomske situacije postavili su pred sebe dugoročni cilj - održati se i ostati među najboljima, što im neće biti teško ostvariti, s obzirom da nude proizvode i usluge temeljene na svjetskim standardima. Zašto odabrati prozore i vrata Herceg? Nepropusni su za vodu i vazduh, imaju odličnu toplotnu i zvučnu izolaciju, otporni su na vatru, ekološki prihvatljivi, omogućavaju dizajn prema željama kupaca, ne zahtijevaju posebno održavanje, proizvedeni od vrhunskih repromaterijala. U odnosu kvalitete i cijene kupci dobijaju najbolji mogući proizvod.

Uprkos teškoćama sa kojima se svakodnevno suočavaju, svake godine u cijelosti reinvestiraju svu dobit u novi razvoj. Tako su tokom 2009. godine izvršili nabavku mašine za rezanje vodenim mlazom, jedine takve vrste u Bosni i Hercegovini i zbog zahtjeva Holandskog tržišta nabavili su nove mašine za frezanje i spajanje kao zadnju riječ tehnike u proizvodnji pvc prozora i vrata.

Ove nove investicije omogućit će kompaniji HERCEG da bude još prepoznatljivija na domaćem i inostranom tržištu zbog neograničenih mogućnosti u stvaranju novih proizvoda po kojima će se razlikovati od konkurenata.

Svoj pogled i korak u svijet, kroz prozore i vrata Herceg, ostvaruju građani Belgije, Holandije, Slovenije, Švicarske, Austrije, Luksemburga, Hrvatske i Slovenije, a uskoro se nadamo i ostalih zemalja Evropske unije. Oni su prepoznali kvalitet, a Vi??

www.dooherceg.com