{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poreznici zatvorili 43 objekta

F
19.4.2007. u 14:07
0
0
Poreznici zatvorili 43 objekta
0
Poreznici zatvorili 43 objekta
Od kontroliranih 88 objekata na području Federacije BiH zbog utvrđenih nepravilnosti privremeno su zatvorena 43.
Inspektori Porezne uprave Federacije BiH u srijedu su okončali višesedmičnu aktivnost Sektora za obavještajne i istražne radnje i na području cijele Federacije BiH izvršili pojačani inspekcijski nadzor objekata kod kojih su nezakonito postavljeni terminali za klađenje, automati i druge naprave za igre nasreću.

Najveće nepravilnosti utvrđene su u Hercegovačko-neretvanskom kantonu gdje su od 47 kontroliranih objekata nepravilnosti utvrđene kod 38 i protiv odgovornih osoba su pokrenuti prekršajni postupci.

Objektima je privremeno zabranjen rad zbog obavljanja djelatnosti bez odobrenja za priređivanje igara nasreću Ministarstva finansija FBiH i rješenja općinskog organa za priređivanje zabavnih igara i neprijavljenih radnika.

Sektor za istražne i obavještajne radnje nastavit će rad na terenu i otkrivanju svih poreznih obveznika koji na razne načine pokušavaju izbjeći plaćanje poreznih obaveza i u svim slučajevima gdje postoji osnovana sumnja da se radi o krivičnom djelu iz oblasti poreza- poreznoj utaji, nadležne službe Porezne uprave FBiH će tužilaštvima podnijeti krivične izvještaje.

U tom zadatku Poreznoj upravi mogu pomoći i građani koji će prijaviti sve činjenice koje upućuju na nezakonit rad poreznih obveznika, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: