biznis
0

Poreznici u Neumu otkrili automate igara na sreću bez ovlaštenja

FENA
Inspektori Porezne uprave Federacije BiH u inspekcijskom nadzoru ugostiteljskih objekata i sportskih kladionica na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, u Neumu, zapečatili su tri objekata zbog obavljanja djelatnosti bez odobrenja za priređivanje igara na sreću Ministarstva finansija FBiH i rješenja nadležnog općinskog organa za priređivanje zabavnih igara, odnosno neovlaštenog držanja terminala za klađenje, automata i drugih naprava za igre na sreću.

Jedan od ovih objekata neovlašteno je priređivao igre na sreću na dva lokaliteta, od kojih je jedan na otvorenom prostoru. U objektima je zatečeno šest poker aparata, dva automata za klađenje, 21 aparat za zabavne igre, tri bilijar stola i dva stola za stoni nogomet, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Poreznim obveznicima je privremeno zabranjeno obavljanje djelatnosti i izdati su prekršajni nalozi za učinjeni prekršaj.

Porezna uprava je ponovo pozivala sve strukture vlasti i druge agencije za provođenje zakona i tužilaštva da se aktivno uključe u suzbijanje ove pojave koja je i dalje prisutna.

Upozoravaju da pojedinici idu tako daleko da na otvorenom prostoru, neovlašteno priređuju igre na sreću.