{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poreznici u Neumu otkrili automate igara na sreću bez ovlaštenja

F
14.8.2008. u 13:48
0
0
Poreznici u Neumu otkrili automate igara na sreću bez ovlaštenja
0
Poreznici u Neumu otkrili automate igara na sreću bez ovlaštenja
Inspektori Porezne uprave Federacije BiH u inspekcijskom nadzoru ugostiteljskih objekata i sportskih kladionica na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, u Neumu, zapečatili su tri objekata zbog obavljanja djelatnosti bez odobrenja za priređivanje igara na sreću Ministarstva finansija FBiH i rješenja nadležnog općinskog organa za priređivanje zabavnih igara, odnosno neovlaštenog držanja terminala za klađenje, automata i drugih naprava za igre na sreću.
Jedan od ovih objekata neovlašteno je priređivao igre na sreću na dva lokaliteta, od kojih je jedan na otvorenom prostoru. U objektima je zatečeno šest poker aparata, dva automata za klađenje, 21 aparat za zabavne igre, tri bilijar stola i dva stola za stoni nogomet, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Poreznim obveznicima je privremeno zabranjeno obavljanje djelatnosti i izdati su prekršajni nalozi za učinjeni prekršaj.

Porezna uprava je ponovo pozivala sve strukture vlasti i druge agencije za provođenje zakona i tužilaštva da se aktivno uključe u suzbijanje ove pojave koja je i dalje prisutna.

Upozoravaju da pojedinici idu tako daleko da na otvorenom prostoru, neovlašteno priređuju igre na sreću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: