{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Porezna uprava: Prodaja zaplijenjene imovine

F
21.5.2007. u 10:38
0
0
Porezna uprava: Prodaja zaplijenjene imovine
0
Porezna uprava: Prodaja zaplijenjene imovine
Porezna uprava Federacije BiH - Kantonalni porezni ured Sarajevo, u utorak 22. maja izvršit će javnu prodaju zaplijenjene imovine zbog izmirenja dužnih poreza pet poreznih obveznika u ukupnom iznosu od 645.256 KM.
Kako je saopćeno iz Porezne uprave FBiH prodaja imovine izvršit će se putem aukcije i direktne prodaje.

Naime, naplata porezne obaveze iz imovine koju porezni obveznik nije izmirio u propisanim uvjetima vrši se plijenidbom, a zatim prodajom zaplijenjene pokretne i nepokretne imovine i to putem javne aukcije i direktne prodaje, a u cilju izmirenja dužnih javnih prihoda.

Predmet objavljene aukcije bit će imovina pet poreznih obveznika: teretno motorno vozilo, kancelarijski namještaj, građevinska oprema, oprema za kupatilo, željezni radijatori, električni radijatori, dok će u direktnoj prodaji biti ponuđeni: auto dijelovi, električni uređaji za restoran, kuhinjski elementi, utičnice, kao i ostali eleketro uređaji.

Porezna uprava FBiH, odnosno Kantonalni porezni ured Sarajevo u proteklom periodu obavio je 14 javnih aukcija i više od 20 direktnih zaplijenjene imovine poreznih dužnika od čega je uplaćeno oko 500.000 KM dužnih obaveza.

Porezna uprava F BiH će u okviru svojih redovnih aktivnosti, a u skladu sa Zakonom o Poreznoj upravi FBiH nastaviti sa postupcima prinudne naplate dužnih obaveza i iz cjelokupne imovine dužnika kao krajnje mjere u svim slučajevima, nakon što se iscrpe svi načini naplate poreznih obaveza koje nisu izmirene u propisanim rokovima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: