{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Porezna uprava FBiH zatvorila još 26 objekata

F
19.5.2008. u 17:24
0
0
Porezna uprava FBiH zatvorila još 26 objekata
0
Porezna uprava FBiH zatvorila još 26 objekata
Proteklog vikenda Federalna porezna uprava privremeno je zatvorila 26 objekata u Federaciji BiH, nastavljajući kontrolu objekata u kojima se nezakonito priređuju posebne igre na sreću, odnosno neovlašćeno drže aparati za klađenje, automati i druge naprave za igre na sreću, saopćeno je danas iz ove uprave.
U Kantonu Sarajevo je zapečaćeno pet objekata, isti broj u Zeničko-dobojskom kantonu, u Tuzlanskom dva, Posavskom šest i u Zapadnohercegovačkom osam.

Zatečen je 101 aparat za igre na sreću i 11 aparata za zabavu koji su u objektima neovlašćeno korišćeni.

Zbog utvrđenih nepravilnosti, u svim slučajevima izdati su prekršajni nalozi.

Kao i u prethodnim kontrolama, objekti su privremeno zatvoreni zbog rada bez odobrenja za priređivanje igara na sreću Federalnog ministarstva finansija i rješenja općinskog organa za priređivanje zabavnih igara, neovlaštenog organizovanja igara na sreću i neovlašćenog držanja aparata, kao i neprijavljenih radnika.

U svim slučajevima gdje postoji osnovana sumnja da se radi o krivičnom djelu iz oblasti poreza, nadležne službe Porezne uprave FBiH će tužilaštvima podnijeti krivične izvještaje.

I u ovim aktivnostima federalni inspektori bili su izloženi fizičkim prijetnjama, verbalnim vrijeđanjima i drugim neugodnostima.

Bez obzira na to, Porezna uprava FBiH će nastaviti rad na terenu i otkrivanje svih poreznih obveznika koji i dalje na razne načine pokušavaju izbjeći plaćanje.

Porezna uprava FBiH će ići i korak dalje, najavila je i protiv svih koji silom sprječavaju ili nastoje spriječiti poreznog službenika u obavljanju službene radnje ili izvrše napad, ozbiljno prijete da će napasti poreznog službenika ili osobu koja mu pomaže u obavljanju službene dužnosti, biti poduzete mjere u skladu s Krivičnim zakonom FBiH.

Zbog efikasnijeg rada i postizanja boljih rezultata federalnih inspektora na terenu i sprječavanja kršenja zakona, Federalna porezna uprava apeluje na druge nadležne agencije za provođenje zakona, a prije svega policijske organe i druge nadležne inspekcijske službe te tužilaštava i sudove na svim nivoima, da poduzmu mjere iz svoje nadležnosti jer činjenica je da još postoji veliki broj objekata u kojima se drži značajan broj aparata za klađenje i aparata za igre na sreću.

"Također očekujemo i pomoć građana koji mogu dati veliki doprinos u sprječavanju nezakonitosti u ovoj oblasti", saopćeno je.

Provjeravana zakonitost rada objekata izvršena je u skladu sa Zakonom o Poreznoj upravi FBiH, Zakonom o igrama na sreću i Pravilnikom o načinu dobivanja i produženja odobrenja za priređivanje igara na sreću, odobrenja pravila igara na sreću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Plašite li se da će se poskupljenje goriva odraziti na poskupljenje namirnica?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: