{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Porezna uprava FBiH zatvorila još 26 objekata

F
FENA
19.5.2008. u 17:24
0
0
Porezna uprava FBiH zatvorila još 26 objekata
0
Porezna uprava FBiH zatvorila još 26 objekata
Proteklog vikenda Federalna porezna uprava privremeno je zatvorila 26 objekata u Federaciji BiH, nastavljajući kontrolu objekata u kojima se nezakonito priređuju posebne igre na sreću, odnosno neovlašćeno drže aparati za klađenje, automati i druge naprave za igre na sreću, saopćeno je danas iz ove uprave.
U Kantonu Sarajevo je zapečaćeno pet objekata, isti broj u Zeničko-dobojskom kantonu, u Tuzlanskom dva, Posavskom šest i u Zapadnohercegovačkom osam.

Zatečen je 101 aparat za igre na sreću i 11 aparata za zabavu koji su u objektima neovlašćeno korišćeni.

Zbog utvrđenih nepravilnosti, u svim slučajevima izdati su prekršajni nalozi.

Kao i u prethodnim kontrolama, objekti su privremeno zatvoreni zbog rada bez odobrenja za priređivanje igara na sreću Federalnog ministarstva finansija i rješenja općinskog organa za priređivanje zabavnih igara, neovlaštenog organizovanja igara na sreću i neovlašćenog držanja aparata, kao i neprijavljenih radnika.

U svim slučajevima gdje postoji osnovana sumnja da se radi o krivičnom djelu iz oblasti poreza, nadležne službe Porezne uprave FBiH će tužilaštvima podnijeti krivične izvještaje.

I u ovim aktivnostima federalni inspektori bili su izloženi fizičkim prijetnjama, verbalnim vrijeđanjima i drugim neugodnostima.

Bez obzira na to, Porezna uprava FBiH će nastaviti rad na terenu i otkrivanje svih poreznih obveznika koji i dalje na razne načine pokušavaju izbjeći plaćanje.

Porezna uprava FBiH će ići i korak dalje, najavila je i protiv svih koji silom sprječavaju ili nastoje spriječiti poreznog službenika u obavljanju službene radnje ili izvrše napad, ozbiljno prijete da će napasti poreznog službenika ili osobu koja mu pomaže u obavljanju službene dužnosti, biti poduzete mjere u skladu s Krivičnim zakonom FBiH.

Zbog efikasnijeg rada i postizanja boljih rezultata federalnih inspektora na terenu i sprječavanja kršenja zakona, Federalna porezna uprava apeluje na druge nadležne agencije za provođenje zakona, a prije svega policijske organe i druge nadležne inspekcijske službe te tužilaštava i sudove na svim nivoima, da poduzmu mjere iz svoje nadležnosti jer činjenica je da još postoji veliki broj objekata u kojima se drži značajan broj aparata za klađenje i aparata za igre na sreću.

"Također očekujemo i pomoć građana koji mogu dati veliki doprinos u sprječavanju nezakonitosti u ovoj oblasti", saopćeno je.

Provjeravana zakonitost rada objekata izvršena je u skladu sa Zakonom o Poreznoj upravi FBiH, Zakonom o igrama na sreću i Pravilnikom o načinu dobivanja i produženja odobrenja za priređivanje igara na sreću, odobrenja pravila igara na sreću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: