{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Porezna uprava FBiH zatvorila 16 objekata

F
10.4.2009. u 13:57
0
2
Porezna uprava FBiH zatvorila 16 objekata
0
Porezna uprava FBiH zatvorila 16 objekata
Inspektori Porezne uprave FBiH u četvrtak su u noćnim satima na području Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona izvršili kontrolu 27 objekata u kojima se priređuju igre na sreću putem automata, poker aparata i slot mašina te objekata za proizvodnju i prodaju hljeba i peciva i zbog utvrđenih nepravilnosti privremeno zatvorili ukupno 16 objekata.
Kako se navodi u saopćenju Porezne uprave FBiH, kontrolirano je 10 poreznih obveznika - pravnih i fizičkih osoba koje obavljaju djelatnost proizvodnje i prodaje hljeba i peciva i 17 objekata u kojoma se pripređuju igre na sreću putem automata, poker aparata i slot mašina.

Zbog utvrđenih nepravilnosti - rada bez odobrenja, neizdavanja računa i zapošljvanja sedam neprijavljenih radnika - privremeno su zatvorena tri objekta za proizvodnju i prodaju hljeba i peciva i 13 objekata u kojima se priređuju igre na sreću, a zapečaćena su i 53 aparata koji su zatečeni u objektima.

Na području Kantona Sarajevo zapečaćeno je sedam objekata, u Kaknju je zapečaćeno pet, u Visokom tri, a u Nemiloj jedan objekt.

Poreznim obveznicma inspektori Porezne uprave FBiH su izdali rješenja o privremenoj zabrani obavljanja djelatnosti, kaže se u saopćenju Porezne uprave FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: