{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Porast prihoda od poreza građana

F
8.10.2010. u 12:09
0
0
Porast prihoda od poreza građana
0
Porast prihoda od poreza građana
U proteklih devet mjeseci na račun javnih prihoda Republike Srpske uplaćeno je milijardu i 317 miliona KM javnih prihoda, od čega se na direktne poreze odnosi milijarda i 311 miliona KM ili 99,54 posto.
Iz Porezne uprave RS-a napominju da je u tom period iskazan porast naplaćenih javnih prihoda po osnovu poreza građana.

Prihodi fondova socijalnog osiguranja za devet mjeseci ove godine iznose 857 miliona i 905 hiljada KM i nivo naplate doprinosa približno je isti u odnosu na isti period 2009.

U odnosu na septembar prošle godine u ovoj godini prikupljeno je tri posto više doprinosa socijalnog osiguranja, što iznosi dva miliona i 443 hiljade KM i to doprinosa za zdravstvo šest posto više, doprinosa za osiguranje od nezaposlenosti jedan posto više, doprinosa za dječiju zaštitu također za jedan posto više, dok su naplaćeni doprinosi za PIO na istom nivou u odnosu na isti period prethodne godine.

Od 20. marta 2009. doprinos za zapošljavanje osoba s invaliditetom uplaćuje se na račun javnih prihoda RS-a, te je od 1. januara do 30. septembra 2010. prikupljeno milion i 840 hiljada KM, posebnog doprinosa za zapošljavanje i rehabilitaciju invalida.

U septembru ove godine uplaćeno je 197 hiljada i 346 KM ovog doprinosa, što je za 73 posto više nego u istom mjesecu prošle godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: