{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ponovo odgođena prodaja hotela Vučko na Jahorini

16.11.2018. u 17:45
2
34
Ponovo odgođena prodaja hotela Vučko na Jahorini
2
Ponovo odgođena prodaja hotela Vučko na Jahorini
Foto: Klix.ba
U Osnovnom sudu u Sokocu za danas je bila zakazana prodaja Hotela Vučko na Jahorini, ali je ponovo odgođena. Prethodna licitacija je odgođena zbog nepotpune dokumentacije. Hotel se prodaje zbog višemilionskih dugovanja za kredite.
Prodaja je odložena zbog prigovora vlasnika na procijenjenu vrijednost nekretnina. Naime, firma B&B Vučko tvrdu da je ona daleko ispod tržišne.

Na prodaju je bio ponuđen hotel površine 1.300 kvadratnih metara i zemljište na kojem se nalazi objekt. Prodajom je obuhvaćeno 26 apartmana, 35 garaža, vinoteka i kiosci. Garaža i dvorište obuhvataju površinu od 1.222 kvadratnih metara, a parcelu od 4.483 kvadratnih metara čini kotlovnica, trafostanica i cisterna za gorivo, ski-rental i pašnjak.

Imovina je procijenjena na 5,14 miliona KM (oko 2,5 mil EUR) i na prvoj licitaciji nije mogla biti prodata za manje od polovine procijenjene vrijednosti, odnosno 2,57 miliona KM.

U sklopu Hotela Vučko postoji nekoliko lamela, a prethodnih godina izgrađeno je više apartmana koji su prodati i više nisu u vlasništvu firme B&B Vučko. Privatni apartmani nisu obuhvaćeni prodajom u izvršnom postupku.

Izvršni postupak je pokrenula Addiko banka iz Banje Luke protiv preduzeća Vučko radi naplate potraživanja od blizu 11,27 miliona KM.

Hotel Vučko izgrađen je za potrebe Zimskih olimpijskih igara čiji je domaćin 1984. godine bilo Sarajevo, a ime je dobio po zvaničnoj maskoti igara i bio je namijenjen za smještaj najuglednijih gostiju.

Javno se oglasila i firma B&B Vučko d.o.o. Pale iz koje su kazali kako je prodaja nezakonita.

"Radi se o nezakonitom pokušaju prodaje predmetnih nekretnina po prijedlogu tužioca izvršenja Addiko Bank a.d., koja je potraživanje prenijela na društvo Bora d.o.o. koje je u zemljišnim knjigama upisano kao založeni povjerilac. Dakle, iako banka nije založeni povjerilac u aktuelnoj zemljišno-knjižnoj dokumentaciji, ista vodi postupak, što je Osnovni sud u Sokocu nekritički dozvolio i zaključkom odredio prvo ročište za prodaju, iako za to nisu ispunjeni propisani uslovi", kazali su iz ovog preduzeća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: