{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ponovo blokirani računi BH Airlinesu

20.4.2015. u 11:48
11
44
Ponovo blokirani računi BH Airlinesu
11
Ponovo blokirani računi BH Airlinesu
Foto: BH Airlines
HETA d.o.o. je bila prisiljena ponovo blokirati bankovne račune BH Airlinesa, saopšteno je iz ove kompanije.
"Veoma smo razočarani da Vlada FBiH nije ispunila svoje obaveze prema HETA-i i BH Airlinesu, što je dovelo do ovakvog žalosnog ishoda," izjavio je Manfred Gram, generalni direktor HETA d.o.o.

Dodao je da je dug BH Airlines prema HETA-i dvocifreni milionski iznos.

"Tokom posljednjih šest mjeseci, održali smo brojne sastanke sa upravom BH Airlines i sa predstavnicima prethodnog saziva Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, koja je u cijelosti vlasnik kompanije BH Airlines. Tokom ovih sastanaka, dobili smo pismene garancije od tadašnjeg ministra prometa i komunikacija Federacije BiH da će se do 31. marta ove godine, kao prvi korak, platiti bar dio duga HETA-i do. Vjerujući da će dati sporazum biti ispoštovan, HETA je odmah odblokirala račun BH Airlinesa. Nažalost, do ove uplate nije došlo. Kasnija obećanja Ministarstva također se nisu ispunila i nije bilo uplata. Krajem prošle sedmice, pokušali smo još jednom naći rješenje, i sastali smo se sa novim ministrom transporta i komunikacija FBiH, Denisom Lasićem. Nažalost, nismo dobili nikakva osiguranja da će se ovaj dug platiti u skoroj budućnosti. Uzevši sve ovo u obzir, nemamo drugog izbora nego da ponovo blokiramo bankovni račun BH Airlines" dodao je Gram.

HETA izražava žaljenje da prethodni saziv Vlade FBiH nije bio spreman reagirati ni na jedno od nekoliko ponuđenih rješenja koja su im predstavljena. Ipak, uprava HETA-e je posvećena nalaženju najboljeg rješenja za sve svoje klijente i vjeruje da se pitanje BH Airlines još uvijek može riješiti.

"Mi se iskreno nadamo da će nova Vlada FBiH prepoznati ozbiljnost situacije, kao i napore koje smo do sada uložili na pronalaženju najboljeg mogućeg rješenja za sve strane. Nadamo se da će Vlada intenzivirati svoje napore na rješavanju ovog problema," zaključio je Gram.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: