Neizmirene obaveze
65

Poništen ugovor o prodaji bivšeg Doma penzionera u Sarajevu, u igri novi kupac

Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Dom penzionera u Nedžarićima u Sarajevu sa pripadajućim zemljištem prije više od godinu prodat je kompaniji Capital Holding za 10,3 miliona KM. No zaključno s posljednjim danom prošle godine ugovor o prodaji je poništen.
To je potvrđeno u Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje, koji je vlasnik objekta.

"Ugovor je automatizmom raskinut 31.12.2020. iz razloga jer kupac nije izmirio ugovorene obaveze", rečeno je iz Zavoda.

Capitol Holding je uplatio depozit od 1,3 miliona KM, odnosno 10 posto od ukupne prodajne cijene, ali nije uplatio ostatak novca do roka preciziranog ugovorom.

U međuvremenu je na adresu Zavoda stigla je nova ponuda za kupovinu. Biznisinfo piše da je riječ je o sarajevskom biznismenu Nerminu Hubiću koji na mjestu Doma penzionera želi graditi ekskluzivni poslovno-stambeni objekat.

On je putem advokatske kancelarije Zavodu uputio pismo u kojem je izrazio interes za kupovinu objekta.

U ponudi koju je poslao najavio je da je spreman odmah uplatiti traženi iznos ili obezbijediti bankovnu garanciju za uredno plaćanje na cjelokupan iznos kupoprodajne cijene.

"Kada će i na koji način uslijediti nova prodaja Doma penzionera odlučit će Upravni odbor Zavoda MIO/PIO, uz prethodnu saglasnost Vlade Federacije BiH, stoga Vam u ovom trenutku ne možemo iznijeti detaljnije podatke o o tome", rečeno je iz Zavoda.

Capital Holding planirao je na mjestu Doma penzionera izgraditi tržni centar, hotel i poslovnu zgradu.