{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Polugodišnji rezultati UNIQA Osiguranja i UNIQA Grupe

S
8.9.2008. u 12:24
0
0
Polugodišnji rezultati UNIQA Osiguranja i UNIQA Grupe
0
Polugodišnji rezultati UNIQA Osiguranja i UNIQA Grupe
U prvoj polovini tekuće godine premija UNIQA Osiguranja je rasla za 35,77% i iznosi 17.291.474 BAM.
Ovo povećanje premije rezultiralo je i najvećim rastom tržišnog udjela u industriji od 1,64% u odnosu na isti period prošle godine. Tako se UNIQA Osiguranje sa šeste pomjerilo na četvrtu poziciju među osiguravajućim kompanijama, i to sa 10,35% tržišta osiguranja Federacije BiH.

U kategoriji neživotnog osiguranja, sa 12,378.688 BAM zabilježen je rast od 37,1% u odnosu na prethodni period (najveći rast ostvaren je u osiguranju imovine: 54%). U kategoriji životnih osiguranja, sa 4.912.786 BAM zabilježen je rast od 32,4% u odnosu na 2007. godinu.

U prvih šest mjeseci 2008. godine, ostvarena je dobit u iznosu od 449.781 BAM.

Ukupna aktiva Društva za 2. kvartal 2008. godine iznosila je 51.304.005 BAM, a ukupne tehničke rezerve iznosile su 33.806.005 BAM, što predstavlja evidentan rast u navedenoj osiguravateljnoj kategoriji u odnosu na isti period prethodne godine.

„Dvostruko veći rast premije od tržišnog prosjeka, značajno povećanje tržišnog udjela i četvrta pozicija među osiguravajućim društvima u Federaciji BiH, dovoljni su razlozi za zadovoljstvo aktuelnim rezultatima i trendom poslovanja Društva. U segmentu životnog osiguranja, standardno smo među tri kuće koje drže 70% tržišta, dok je kod neživotnog osiguranja ostvareni rast tri puta veći od tržišnog prosjeka. Značajan doprinos rastu neživotnog osiguranja dao je i odličan tržišni plasman proizvoda iz oblasti bankoosiguranja. Naše poslovanje potvrđuje da se kontinuiranim ulaganjem, inovacijom proizvoda i unapređenjem kvaliteta usluga, i u uslovima izrazito nelojalne konkurencije i nesređenog tržišta osiguranja sa dominantnim učešćem obaveznog osiguranja od autoodgovornosti, mogu ostvariti zapaženi rezultati. U narednom periodu očekujemo i prve rezultate po proizvodima zdravstvenog osiguranja, koje smo tržištu predstavili početkom juna ove godine”, izjavila je Senada Olević, direktorica UNIQA osiguranja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko je kriv za niske cijene malina?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: