{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Položen temeljac za tvornicu maltera u Rakovici

F
2.10.2007. u 14:20
0
0
Položen temeljac za tvornicu maltera u Rakovici
0
Položen temeljac za tvornicu maltera u Rakovici
U Rakovici je danas svečano položen temeljac čime je ozvaničen početak izgradnje tvornice maltera, zajedničke investicije austrijske grupe Wietersdorfer i bh. kompanije House Milos.
Ukupna zajednička investicija iznosi 7,8 miliona eura, izjavio je Feni izvršni direktor House Milosa Đemo Poljak, a u tvornici će biti uposleno oko 30 radnika.

Grupa Wietersdorfer sa sjedištem u Austriji renomirani je proizvođač cementa, kreča i građevinskog materijala u regionu.

Ova kompanija će u saradnji s regionalnim partnerom, firmom House Milos graditi tvornicu maltera, fasada, žbuke, ljepila za pločice i boja.

Proizvodnja će početi u maju iduće godine, a proizvodi će se osim na bh. tržištu naći i na tržištima Slovenije, Makedonije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Austrije.

«House Milos» je lider u snabdijevanju šireg sarajevskog tržišta kvalitetnim frakcijama drobljenog dolomita za proizvodnju betona, maltera i transportnog betona. Kompanija je podijeljena na dvije organizacione jedinice, kamenolom i betonaru.
Početak izgradnje tvornice maltera ozvaničili su direktor Witersdorfer Gruppe Jochen ZiegenfuB i direktor House Milosa Franjo Milos.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: