|

Položen temeljac za stambene objekte u Rosuljama

Položen temeljac za stambene objekte u Rosuljama
0
F
FENA
17.11.2008. u 17:00
0
komentara
0

dijeljenja
Položen temeljac za stambene objekte u Rosuljama
U organizaciji Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova danas je upriličena svečanost polaganja temeljca za izgradnju tri stambena objekta s 346 stana, na lokaciji Rosulje, Općina Vogošća.
Vrijednost investicije je oko 20.000.000 KM, a useljenje u ove objekte planirano je za juni 2010. godine.

Stanovi su prioritetno namijenjeni za boračku populaciju, a 111 stanova je rezervirano za roditelje šehida i poginulih boraca, djecu bez oba roditelja, RVI i supruge šehida i poginulih boraca. Prvi put ove godine putem Ministarstva stambene politike KS-a bit će riješeno i pitanje stambenog zbrinjavanja mladih te je oko 130 stanova rezervirano za potrebe te populacije, kazao je pomoćnik direktora za finansije u Fondu KS-a za izgradnju stanova Haris Hasanagić.

Ministar za boračka pitanja KS-a Hajrudin Ibrahimović je kazao da je Vlada KS-a putem Ministarstva za boračka pitanja KS-a do sada, od 2000. od kada traju projekti stambenog zbrinjavanja, dodjelom stana u vlasništvo riješila 494 korisnika iz ovih kategorija, a s ovim 111 to je 605 korisnika stambenih jedinica.

U Ministarstvu je još neriješenih s priznatim pravom na dodjelu stana 354 korisnika, a najveći broj su supruge šehida i poginulih boraca (186), 129 roditelja šehida i poginulih boraca i 39 RVI.

Cijena kvadrata stana na ovom lokalitetu bit će 1.635 KM s PDV-om.

Svečanosti polaganja temeljca prisustvovali su i premijer KS-a u ostavci Samir Silajdžić, ministar stambene politike KS-a Čedomir Lukić te načelnik Općine Vogošća Asim Sarajlić.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.