{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Politički pritisci na Elektroprivredu BiH?

F
10.7.2007. u 12:45
0
0
Politički pritisci na Elektroprivredu BiH?
0
Politički pritisci na Elektroprivredu BiH?
Nadzorni odbor i Uprava Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH uputili su danas otvoreno pismo uposlenicima te kompanije u kojem upozoravaju da se na njih "vrše neviđeni pritisci kako bi se omogućilo snabdijevanje strujom politički privilegiranih kompanija po sramno niskim cijenama".
Kako je istaknuto u pismu to se čini na štetu Elektroprivrede BiH, a u Nadzornom odboru i Upravi JPEBiH su uvjereni kako je takva situacija uvod za privatizaciju, odnosno rasprodaju Elektroprivrede BiH.

Oni navode kako će i dalje nastaviti istrajavati na potpunom poštivanju zakona i procedura te da ni po koju cijenu neće popustiti pod pritiscima.

U pismu se podsjeća da je Elektroprivreda BiH u proteklom periodu ostvarila zapažene rezultate u svim aspektima poslovanja. Sanirani su dugovi iz prošlosti, pokrenute nove investicije, započet proces pripajanja rudnika uglja te je Elektroprivreda BiH danas stabilno i uspješno preduzeće.

U Nadzornom odboru i Upravi preduzeća spremni su podnijeti i "iskonstruirane napade, poput onog o kreditu s Kajmanskih otoka". Taj novac je, tvrdi se u pismu, bio namijenjen pripajanju rudnika uglja Elektroprivredi BiH.

Indikativno je, kako se ističe, i to da su napadi na menadžment i Nadzorni odbor dobili na intenzitetu upravo u vrijeme kada Sindikat vodi pregovore s Vladom o novom kolektivnom ugovoru. Taj ugovor podržavaju i Nadzorni odbor i Uprava, dok se Vlada još ne izjašnjava.

Iz uprave Elektroprivrede BiH poručuju zaposlenicima da neće popustiti pod pritiscima, bez obzira na to kakve to posljedice imalo po sadašnji menadžment preduzeća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: