{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pokrenuta procedura nastavka prodaje 88 posto kapitala "Aluminija" Mostar

F
9.2.2007. u 18:35
0
0
Pokrenuta procedura nastavka prodaje 88 posto kapitala "Aluminija" Mostar
0
Pokrenuta procedura nastavka prodaje 88 posto kapitala "Aluminija" Mostar
Predstavnici Vlade Federacije BiH i "Aluminija" Mostar danas su na sastanku u prostorijama Vlade Federacije u Sarajevu pokrenuli proceduru nastavka prodaje 88 posto kapitala ove kompanije.
Koordinator aktivnosti za izradu Prijedloga sporazuma i dokumenata za prodaju 88 posto kapitala ove kompanije Enes Ganić nakon tog sastanka kazao je novinarima da je potpisan aneks na Sporazum o rješavanju otvorenih pitanja između Vlade FBiH i "Aluminija" d.d. Mostar.

Predmet aneksa je izmjena Sporazuma koja se odnosi na obavezu «objavljivanja istovremeno i pod istim uvjetima objedinjenog javnog poziva kompanijama s međunarodnim ugledom u proizvodnji i preradi aluminija za dostavljanje ponuda za kupovinu 88 posto kapitala Aluminija d.d. Mostar»
Zadaća komisije na čijem čelu je Ganić jeste da na osnovu aneksa Sporazuma radi na pripremi kriterija za javni tender.

-Želimo da dobijemo najboljeg kupca koji će razviti postojeći aluminijski kombinat, obezbijediti još veći stepen prerade i otvaranje novih radnih mjesta – izjavio je ministar energije, rudarstva i industrije Vahid Hećo.

Razgovarano je i o osiguranju električne energije, kazao je ministar Hećo i ustvrdio da će kupac aluminijskog kombinata imati dovoljne količine energije, a da će se o cijenama još dogovarati ovisno o uvjetima na tržištu.

Generalni direktor "Aluminija" Mijo Brajković pozdravio je nastavak procesa privatizacije "Aluminija".

-Nama u "Aluminiju" nije cilj što skuplje prodati kompaniju, već težimo da se "Aluminij" što bolje proda, odnosno onaj dio koji se prodaje da bi se nastavio rad, investicije, kompanija dalje razvijala, sačuvala radna mjesta i standard ljudi koji tamo rade – kazao je Brajković.

Predstavnici "Aluminija" uputili su Heći poziv da posjeti tu kompaniju. Današnjim sastankom, prema Brajkovićevim riječima, riješene su neke ranije nesuglasice koje su bile više formalnog karaktera, nego stvarne.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: