Pouzdane kompanije
146

Promo / Pokrenut projekt "Pouzdanost 2017", kao garant pozitivnog boniteta kompanija

Važnost projekta "Pouzdanost 2017" postaje itekako prepoznatljiva, interesovanje raste, a porodica bonitetno pouzdanih kompanija svakodnevno se širi.

Kompanija Express Courier, licencirani zastupnik za UPS u BiH, jedna je od prvih koja je kroz specijalno partnerstvo dala punu podršku ovom projektu.

Prilikom potpisivanja ugovora o partnerstvu, direktor Mirza Bavčić iskazao je zadovoljstvo učešćem u projektu "Pouzdanost 2017" te naglasio: "Kada je riječ o učešću naše kompanije kao specijalnog partnera projekta 'Pouzdanost 2017', mogu istaći da smo veoma ponosni što ćemo biti dio ove izuzetno pozitivne i lijepe priče. Naravno, za nas je to prilika da u uglednoj biznis zajednici promoviramo našu kompaniju, logističke usluge, ali i vrijednosti kojima se rukovodimo".

Bavčić je istakao da su ključne vrijednosti projekta sadržane i u sloganu kompanije koji glasi: "Učinkovitost, Pouzdanost i Stručnost".

"To su vrijednosti kojih se pridržavamo u poslovanju i na osnovu kojih smo stekli dugogodišnje povjerenje naših kupaca i dobavljača. Stručnost našeg osoblja garantuje učinkovitost u okviru logističkih usluga, što nas u konačnici čini pouzdanim partnerom", rekao je Bavčić.

Prema dostupnim podacima, više od 60.000 pravnih osoba u BiH ima blokiran jedan ili više transakcijskih računa, što domaće tržište čini izuzetno kompleksnim i zahtjevnim.

"Poslovni ambijent nije na zadovoljavajućem nivou i zaista moramo biti svjesni da poslujemo na izuzetno komplikovanom i složenom tržištu. Zato je veoma bitno za nas da slovimo kao pouzdan partner, da nas kao takvog prepoznaju na tržištu, ali je podjednako bitno i da se mi možemo uvjeriti u pouzdanost naših partnera, što Certifikat bonitetne pouzdanosti osigurava. Na osnovu analize finasijskih izvještaja i ostalih parametara za posljednju poslovnu godinu, nešto više od 12 posto domaćih kompanija ispunilo je kriterije za ovaj certifikat. Zato mislim da svaki dobitnik Certifikata bonitetne pouzdanosti treba biti ponosan i ja im svima iskreno i od srca čestitam", dodao je Bavčić.

Direktor kompanije LRC iz Sarajeva Emil Kučković, govoreći o važnosti projekta, kao i o početku saradnje s kompanijom Express Courier, između ostalog je rekao: "Izuzetno smo ponosni što je kompanija Express Courier prepoznala važnost ovog projekta te dala punu podršku ovoj najpozitivnijoj privrednoj priči u regionu. O značaju projekta itekako govore podaci da bonitetno pouzdane kompanije u BiH ostvaruju više od 25 posto ukupnog prihoda bh. privrede i zapošljavaju blizu 100.000 radnika, što je skoro petina ukupnog broja uposlenih u bh. kompanijama koje predaju završne finansijske izvještaje".

Prema Kučkovićevim riječima, Certifikat bonitetne pouzdanosti je neovisna potvrda natprosječnih pokazatelja poslovne uspješnosti, koja dobitnike ovih priznanja svrstava u sam vrh najpouzdanijih kompanija u BiH, a sama dodjela bonitetnih priznanja izuzetna je prilika da se kompanije dobitnice istaknu i afirmišu svoje poslovne vrijednosti.

I ove godine bonitetna priznanja i bonitetne zvijezde će biti uručene na velikoj poslovnoj konferenciji kojoj prethodi već započeta medijska kampanja u čijem fokusu su upravo dobitnici – pouzdane kompanije u BiH, a detaljne informacije o projektu dostupne su na www.pouzdanost.ba

LRC