Novo na tržištu BiH
0

Pokrenut online salon namještaja

Sponzorirani članak
"E-namještaj" je online salon namještaja i predstavlja platformu za unapređenje interakcije proizvođača, trgovaca i potencijalnih kupaca.

Konceptualno se zasniva na primjeni izuzetnih mogućnosti Interneta u oblasti marketinga industrije namještaja, što predstavlja novost na domaćem tržištu. Kreiran je kao dodatna funkcija BHWOODEX-a, specijalizovanog Internet portala za drvnu industriju u BiH.

"E-namještaj" je novi koncept usluge realizovan u skladu sa rezultatima istraživanja koje je proveo BHWOODEX. Prema tom istraživanju mladi ljudi, redovni korisnici Interneta, koji se po prvi put susreću s opremanjem svojih domova, imaju poteškoće u pronalaženju kvalitetnog i moderno dizajniranog domaćeg namještaja. Njihov osnovni problem predstavljaju nedostatak vremena za obilazak prodajnih mjesta i nepoznavanje velikog broja novih proizvođača u BiH. Praktično, zainteresovani kupci imaju minimalnu mogućnost uvida u cjelokupnu ponudu namještaja na tržištu BiH i lokacije na kojim se proizvodi mogu naručiti.

S druge strane, nalazi se veliki broj proizvođača koji nema razgranatu vlastitu prodajnu mrežu proizvoda na cijeloj teritoriji BiH i koji nisu prisutni u mnogim izložbenim salonima namještaja. Online salon namještaja pruža jedinstvenu priliku da se jednostavno i efikasno proizvođači namještaja približe zainteresovanoj ciljanoj grupi kupaca, prezentiraju svoje modele ili testiraju njihov interes. Istovremeno potencijalni kupci će dobiti prvu informaciju dostupnu 24h, 7 dana u sedmici, o tome koji proizvodi se nude i gdje se mogu pronaći.

BHWOODEX naglašava da putem "E-namještaja" proizvođači, odnosno trgovci, imaju priliku predstaviti svoje proizvode i približiti ih potencijalnom kupcu. "E-namještaj" je u svojoj inicijalnoj fazi razvoja, a njegova upotreba će doživjeti svoje pune efekte nakon kompletiranja ponude većeg broja domaćih firmi.

Svi zainteresovani za ovakav način poslovanja mogu se obratiti sa komentarima, sugestijama ili pitanjima na [email protected] ili putem telefona na 033 22 77 66.

www.bhwoodex.com