biznis
1

Pokrenut MojKvadrat.ba: Olakšajte i ubrzajte prodaju i iznajmljivanje nekretnina

Prvi specijalizirani servis za online promociju nekretnina MojKvadrat.ba je počeo sa radom. U samo nekoliko jednostavnih koraka možete izvršiti registraciju i objaviti prodaju ili iznajmljivanje nekretnina.

MojKvadrat.ba je projekat koji je posebno prilagođen agencijama za prodaju i iznajmljivanje nekretnina (B2B concept), a istovremeno ne zapostavlja kupce kao krajnje korisnike.

U samo nekoliko dana od početka rada sajt je posjetilo više od 15.000 korisnika i, iz dana u dan, sve je veći interes oglašivača i posjetilaca za usluge ove vrste.

Osnivači portala napominju da, s obzirom na već pokrenutu marketinšku kampanju za promociju portala koja obuhvaća najveći broj medijskih kanala do sada u regiji, očekuju preuzimanje primata na polju promocije agencija za nekretnine i promocije nekretnina sa ciljem prodaje krajnim kupcima.

Svakodnevnim rastom posjeta portala i rastućim brojem korisnika, kao i registrovanih agencija, stvara se idealno “tlo” na kojem će kupcima biti ponuđena najveća baza nekretnina, dok će agencije za nekretnine imati priliku prezentovati svoje nekretnine ciljanoj grupi posjetilaca.

Konceptualno, servis na jednom mjestu objedinjuje sve što je potrebno da bi nekretnina na najbolji mogući način bila prezentovana potencijalnim kupcima. Snaga platforme se manifestuje kroz najširu marketinšku kampanju u industriji i obuhvata plasman na portalima u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Bitno je napomenuti da se biznis koncept portala zasniva na fokusiranju svih raspoloživih sredstava u svrhu ostvarenja ROI-a (Return of investment) za agencije na nivou jedne godine kroz prodaju samo jedne nekretnine ili iznajmljivanje nekoliko njih.

"Kroz detaljnu analizu trenutnog stanja na tržištu prodaje i iznajmljivanja nekretnina, uvidjeli smo da agencije za nekretnine nemaju kvalitetnog partnera koji će im ponuditi odgovarajuću promociju i plasiranje njihovih nekretnina ciljanim grupama. Zbog toga agencijama nudimo jedinstveno i učinkovito rješenje za prezentaciju njihove ponude", napominju osnivači portala MojKvadrat.ba.

Svim fizičkim licima je obezbjeđena besplatna registracija i objava jedne nekretnine. Agencije za nekretnine se mogu pridružiti u sklopu različitih paketa mjesečne pretplate, zavisno od potreba pojedinačne agencije.