Legenda je ponovo rođena
0

Pogledajte obnovljeni sarajevski hotel Bristol

Piše: A. Karadža
(Foto: Edin Puzić/Fotoservis)
Hotel Bristol je od svog otvaranja bio kultno okupljalište Sarajlija, ali i nezaobilazno mjesto za putnike namjernike koji su dolazili u naš glavni grad. U ratu se nalazio na prvoj liniji odbrane zbog čega je u potpunosti devastiran. U fotogaleriji koju vam donosi portal Sarajevo-x.com, pogledajte fotografije renoviranog hotela Bristol te zavirite u luksuznu unutrašnjost.

Šesnaest godina nakon završetka rata, na datum kada je Bristol prvi put otvoren, a potom i zatvoren 1992. godine, Bristol će ponovo otvoriti vrata svojim gostima 6. aprila ove godine na ceremoniji kojoj će prisustvovati veliki broj zvanica iz političkog i kulturnog života Bosne i Hercegovine.

Ukupna investicija saudijskih investitora Al Shiddija u obnovu hotela Bristol iznosila je 42 miliona dolara, a jedan od najznačajnijih hotela u Sarajevu i BiH raspolaže sa gotovo 12.500 kvadratnih metara funkcionalnog prostora.

Kako je za Sarajevo-x.com rekla glasnogovornica hotela Lejla Huseinbegović Bristol je prvi internacionalni hotel visoke A klase u našoj zemlji.

Ponudu hotela čini 186 luksuzno opremljenih soba, od čega 98 Superior soba, 72 Deluxe sobe, 16 apartmana uređenih po najvišim svjetskim standardima – od kojih su 2 Deluxe apartmana (trosobna) i 14 Junior apartmana (dvosobna). Svaka soba sadrži interaktivni TV, bežični internet, ugrađeni sef, privatni bar kao i luksuzno kupatilo.

Hotel Bristol Sarajevo ima dva inovativna restorana – News i The Brasserie, te jednu kafe-slastičarnu – Cafe Bristol i raspolaže sa bogatom ponudom lokalne i internacionalne kuhinje koji će boravak učiniti jedinstvenim iskustvom za sve goste.

Moderni konferencijski prostor na mezaninu se sastoji od četiri multifunkcionalne sale sa ukupno 833 kvadratna metra korisnog prostora koji je podoban za sve vrste događaja. Vaše idealno mjesto za savršen događaj. Hotel Bristol Sarajevo raspolaže sa poslovnim centrom, podzemnom garažom, zatvorenim bazenom sa fitnes centrom, parnim kupatilom te saunom i prostorijom za masažu.

"Sarajevska legenda je ponovo rođena", poručuju iz hotela Bristol.