Useljenje u augustu
365

Pogledajte kako će izgledati stambeno-poslovni objekat "Otoka Meandar"

Klix.ba
Uz korito rijeke Miljacke i javno šetalište u sarajevskoj općini Novi Grad niče stambeno-poslovni objekat "Otoka Mendar" na blizu 30.000 m2 ukupne površine, a iz kompanije Butmir objavili su kako će ovaj objekat izgledati po završetku gradnje.

Parcela u blizini Olimpijskog bazena Otoka udaljena je oko 100 metara od glavne gradske longitudinale i tramvajske pruge, a u blizini su joj sportska dvorana, bazen i džamija.

Objekat je koncipiran u dva gabarita, od kojih je jedan na četiri, a drugi na 12 spratova. Kako je objavila kompanija Butmir, unutar nižeg objekta nalazit će se unutrašnje dvorište sa ravnim prohodnim krovom iznad prvog sprata, a ispod kompletnog objekta je planirana gradnja podzemne garaže na dva nivoa.

U objektu su planirani sljedeći sadržaji: 216 parking mjesta u podzemnoj garaži, 44 poslovna prostora (u jednom će biti smještena trafostanica), 73 poslovna apartmana, 64 stana i 37 ostava.

U okviru vanjskog uređenja planirana je izrada pješačkih staza i prelaza kako bi objekat bio povezan i sa šetalištem uz korito rijeke Miljacke.

Završetak gradnje predviđen je sljedeće godine, a useljenje u objekat u augustu 2018.