PSBiH
0

Podržan prijedlog zakona o konkurenciji

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Na danas održanoj 28. sjednici Povjerenstva za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, promet i veze Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, podržan je Prijedlog zakona o konkurenciji, čiji je predlagatelj Vijeće ministara BiH.

Podržani su principi Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama u BiH, predlagatelj Zajedničko povjerenstvo za ljudska prava, prava djeteta, mlade, useljeništvo, izbjeglice, azil i etiku, uz zaključak kojim se traži od Doma produženje roka amandmanske faze.

Članovi Povjerenstva su dali pozitivno mišljenje uz preporuku Domu naroda za davanje suglasnosti za ratificiranje većeg broja sporazuma i konvencija sa preporukama.

Izvješće o radu Upravnog odbora RTV BiH za 2007. i 2008. godinu je primljeno k znanju a usvojeno je Izvješće o radu RTV BiH za 2008. godinu. Donesen je zaključak kojim Dom naroda zadužuje Upravni odbor da ubrzano nastavi sa realizacijom aktivnosti na provođenju tendera za izbor konsultantske kuće za izradu strategije konsolidacije RTV-a BiH, za procjenu vrijednosti imovine, za izradu računovodstvenih politika i za reviziju marketibg poslovanja.

Članovi Povjerenstva nisu podržali rang-listu kandidata za člana Upravnog odbora Javnog radio-televizijskog servisa Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda.

Primljena je k znanju informacija Ministarstva vanjskih poslova BiH o stanju i razvoju DKP mreže Bosne i Hercegovine. Tokom rasprave Povjerenstvo je zaključilo kako informacije nije ponudila odgovore na sve zaključke iz posljednje Zajedničke sjednice oba doma PSBiH koji su doneseni prilikom rasprave o stanju i razvoju u DKP mreži. Zaključeno je da Dom naroda zatraži od Ministarstva vanjskih poslova BiH da u suradnji sa Predsjedništvom BiH dopuni informaciju o stanju i razvoju u DKP mreži sukladno zaključcima s posljednje Zajedničke sjednice domova.

Povjerenstvo je primilo k znanju izvješća i informacije Ministarstva vanjskih poslova BiH kao i izvješća o međunarodnim aktivnostima povjerenstava i delagacija Parlamentarne skupštine BiH, saopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.