{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podrška projektu 'Tuzla, energetski efikasan grad'

S
26.9.2008. u 14:55
0
1
Podrška projektu 'Tuzla, energetski efikasan grad'
0
Podrška projektu 'Tuzla, energetski efikasan grad'
Nevres Arnautović i Mulej Bled
U okviru dvodnevne proslave povodom jubileja - 25 godina daljinskog grijanja u Tuzli, 25. septembra ove godine u Hotelu Tuzla je održana i svečana sjednica Uprave i Nadzornog odbora Centralnog grijanja na kojoj su, osim direktora Nevresa Arnautovića, učešće uzeli i direktor Termoelektrane Fadil Nadarević i načelnik Općine Tuzla, Jasmin Imamović.
Prisutnim gostima obratio se i ambasador Kraljevine Danske u Bosni i Hercegovini, Nils Jergen Nering, koji je zajedno sa Gerner Kristensenom, predstavnikom firme Kamstrup, uručio deset kalorimetara koji će se ugraditi u deset kuća priključenih u projekt Centra za ekologiju i energiju Tuzla pod nazivom "Deset energetskih efikasnih kuća".

Emilijan Jurij Žorž, savjetnik ambasadora Republike Slovenije za ekonomsko područje i generalni menadžer firme EL-TEC Mulej je slavljeniku jubileja dodijelio ček na iznos od 5.500 eura kao znak podrške projektu "Tuzla, energetski efikasan grad", dok je vlasnik EL-TEC Muleja načelniku Imamoviću poklonio skulpturu Rajska ptica kao znak pažnje i podrške grada Bleda gradu Tuzli.

Na kraju svečane sjednice, Zaimović Emini, Ban Želimiru, Tinjić Harunu, Kabil Faruku i Jurak Ljubomiru dodjeljene su zahvalnice za nesebičan rad, trud i doprinos u razvoju daljinskog grijanja u Tuzli kao i Termoelektrani i Općini Tuzla za uspješnu saradnju i doprinos u razvoju daljinskog grijanja.Želimir Ban i Nevres Arnautović

Slogan "Tuzla, energetski efikasan grad" je sadašnjost i budućnost našeg preduzeća. Sa uposlenih 90 radnika od kojih je jedna trećina visoko obrazovanih, u narednom periodu planiramo uz pomoć Općine Tuzla i u saradnji sa Termoelektranom Tuzla toplificirati preostali dio grada, a to će omogućiti da Tuzla bude prva u regiji koji će imati 100% toplificiran urbani dio grada. Već sada gotovo 70.000 građana uživa blagodeti toplifikacije koji, pored komfora radne sredine i stanovanja, imaju i čist okoliš zahvaljujući gašenju 125 malih i sedam velikih kotlana-toplana na području grada, riječi su Nevresa Arnautovića, direktora Centralnog grijanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: