{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Podrška ministra Knežičeka lukavačkom gigantu

S
22.4.2011. u 15:35
0
0
Podrška ministra Knežičeka lukavačkom gigantu
0
Podrška ministra Knežičeka lukavačkom gigantu
U radnoj posjeti Global Ispat koksnoj industriji Lukavac boravio je ministar industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona Željko Knežiček, koji se želio uvjeriti u poslovanje ove kompanije, jednog od najvećih izvoznika u Bosni i Hercegovini.
Menadžment GIKIL-a organizovao je posjetu četiri GIKIL-ove fabrike kako bi se ministara Knežiček direktno od strane direktora i operatera informisao o stanju proizvodnje i visoko-kvalitetnim proizvodima ove kompanije.

"Želim da vas ohrabrim i obećam da ću učiniti sve kako bismo zajedničkim trudom umanjili sve prepreke u vašem poslovanju", rekao je ministar Knežiček osvrćući se na probleme koje je GIKIL imao u proteklom periodu. Naime, jedan od najvećih problema koje je kompanija imala bio je štrajk u Željeznicama FBiH u decembru prošle godine koji je ozbiljno prijetio gašenju GIKIL-a i oko hiljadu radnih mjesta u ovoj kompaniji.


Ministar je čestitao upravi kompanije na odličnim rezultatima koji su ostvareni u posljednje vrijeme kao i na tome što je GIKIL danas pozicioniran kao jedan od najkvalitetnijih proizvođača koksa u Evropi.

"Za oporavak, opstanak i razvoj bosanskohercegovačke privrede neophodna je veća podrška tom sektoru. Ja želim, a imam i snage i volje za to, da u toku svog mandata učinim sve što je u mojoj mogućnosti kako bismo pomogli privredi koja je oslonac kompletnog razvoja", zaključio je ministar.

Ministar Knežiček posebno je čestitao menadžmentu i uposlenicima GIKIL-a koji je uprkos globalnoj ekonomskoj krizi uspio da opstane zahvaljujući prvenstveno Upravi na čelu sa generalnim direktorom Guntupallijem Jagannadhamom i hiljadu radnika koji su svojim radom učinili sve kako bi prebrodili krizu. GIKIL je opstao, a danas obezbjeđuje svojim radnicima redovne plate koje su znatno iznad prosječne plate kako u Tuzlanskom kantonu, tako i u Federaciji BiH, omogućava posao mnogim bh. kompanijama i izvršava svoje obaveze prema državi.

Da nije samo u jednoj običnoj radnoj posjeti gospodin Knežiček je dokazao tako što je predložio i nekoliko novih ideja koje bi mogle poboljšati poslovanje i proizvodnju u GIKIL, a koje će biti predmet ozbiljnih razmatranja. Jedna od njih je i iznalaženje mogućnosti za proizvodnju organskog đubriva na bazi lignita.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: