{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podrška lokalnim inicijativama u jugoistočnoj Evropi

F
31.5.2007. u 15:06
0
0
Podrška lokalnim inicijativama u jugoistočnoj Evropi
0
Podrška lokalnim inicijativama u jugoistočnoj Evropi
Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (Sida) i Regionalni centar za okoliš za srednju i istočnu Evropu (REC) organiziraju konferenciju "Plan za lokalnu održivost u jugoistočnoj Evropi: regionalna konferencija o temi lokalnih inicijativa" od 3. do 5. juna u Bečeju.
Na konferenciji bit će prezentiran pregled aktivnosti u pružanju podrške lokalnim inicijativama u jugoistočnoj Evropi, a najvažniji očekivani rezultat konferencije je usvajanje zajedničke izjave lokalnih zajednica o budućnosti održivog razvoja.

Konferenciji će prisustvovati donatori, predstavnici nacionalnih udruženja općina regije Balkana, međunarodnih organizacija i predstavnici više od 20 općina iz Albanije, BiH, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije.

U posljednjih 17 godina REC je pružio značajnu podršku lokalnim zajednicama u regionu. REC-ov program podrške lokalnim inicijativama predstavlja lokalni održivi razvoj i decentralizaciju, jača lokalne institucije i ubrzava institucionalne reforme u lokalnim zajednicama s namjerom postizanja relevantnih milenijskih razvojnih ciljeva.

REC-ov program lokalnih inicijativa u jugoistočnoj Evropi (LISEE) pruža konkretnu podršku planiranju u oblasti okoliša putem izrade lokalnih ekoloških akcionih planova (LEAP), olakšava investiranje u okoliš što pomaže zajednicama da ostvare svoje strateške ciljeve i unapređuje upravljanje okolišem putem direktne podrške lokalnim zajednicama i njihovim institucijama.

Program se sastoji iz tri komponente: lokalno planiranje u oblasti okoliša za održivost u zapadnom Balkanu, finansiranje u oblasti okoliša i održivi ruralni razvoj i biodiverzitet, saopćeno je iz REC-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: