{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podravka, Čokolino i Vegeta superbrandovi u BiH

F
30.5.2008. u 15:31
0
0
Podravka, Čokolino i Vegeta superbrandovi u BiH
0
Podravka, Čokolino i Vegeta superbrandovi u BiH
Organizacija "Superbrands" zaključila je proces selekcije superbrandova u BiH za 2008. godinu i prema odluci njihovog ekspertnog vijeća Podravkine tri tržišne marke "Podravka", "Čokolino" i "Vegeta" stekli du "Supebrands" status i svrstale se među vodeće robne marke u BiH.
Josip Canjar, direktor Podravke BiH kazao je da je riječ o velikom priznanju za "Podravku", "Čokolino" i "Vegetu" koji su na ovaj način, pored dosadašnje tržišne potvrde od strane potrošača, dobili i značajno priznanje od strane vodećih poslovnih, marketinških, medijskih te akademskih stručnjaka.

"Izuzetno je značajno takmičiti se među 12.000 brendova koji se nalaze na tržištu BiH i dospjeti u sam vrh. U budućnosti ćemo se potruditi ne samo da opravdamo ovo priznanje nego da budemo još konkurentniji na tržištu", rekao je Canjar.

Osvajanjem ovog priznanja "Podravka", "Čokolino" i "Vegeta" su stekli Superbrands status i dobile pravo korišćenja nagradnog znaka Superbrands Bosnia and Herzegovina 2008.

Organizacija Superbrands je nezavisni i globalni autoritet na području brandinga, prisutna u 75 zemalja širom svijeta te provodi veliki broj aktivnosti koje uključuju promociju i imenovanje izuzetnih robnih marki kao i promociju samog brandinga.

Ekspertno vijeće koje je vršilo selekciju brandova za 2008. godinu u BiH sastojalo se od 55 članova - priznatih i poznatih poslovnih, marketinških i akademskih stručnjaka, kao i predstavnika medija.

Na listi se našlo oko 12.000 brandova koji su prisutni na tržištu BiH, dok je čak 800 domaćih i stranih brandova sačinjavalo listu finalista koja je pripremljena u saradnji sa vodećim agencijama za istraživanje tržišta.

Za najbolje se glasalo na osnovu prepoznatljivosti, reputacije, kvaliteta, pouzdanosti i dugogodišnje doslijednosti.

Kao rezultat ove selekcije biće izdata knjiga “Superbrands BiH 2008” koja će biti predstavljena javnosti na svečanoj ceremoniji dodjele priznanja Superbrands u septembru.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: