biznis
0

Počinju komercijalne aktivnosti T3 telekoma

FENA
T3 telekom, prvi alternativni bh. telekom operater, predstavljen je večeras u Sarajevu najavom početka svojih komercijalnih aktivnosti.

T3 će komercijalne aktivnosti početi pružanjem usluga poslovnim subjektima za međunarodni saobraćaj. Do kraja 11. mjeseca usluge će biti ponuđene i fizičkim osobama, kako za međunarodni tako i za domaći saobraćaj.

Budućim korisnicima prvi alternativni telekom operater u BiH nudi jeftinije, kvalitetnije i inovativnije usluge.

„Ovaj dan nije samo početak komercijalnih aktivnosti T3 nego i dan kada je počeo proces liberalizacije sektora telekomunikacija u BiH“, kazao je generalni direktor kompanije T3 d.o.o. Elvedin Grabovica, poručujući građanima: Birajte pametno, jer ako budete birali, vaš izbor će biti T3!

Kompanija T3 telekom osnovana je u novembru 2005. godine. Odlukom Regulatorne agencije za komunikacije BiH o dodjeli licence za pružanje fiksnih javnih telefonskih usluga, T3 je postao i zvanično prvi alternativni telekom operater u BiH. Telekomunikacijske usluge koje nudi temeljene su na NGN (Next generation networks) tehnologiji.

Prema najavi iz kompanije T3, cijene za međunarodni saobraćaj bit će 50 posto jeftinije, a za domaći 20 posto jeftinije od cijena postojećih telekom operatera. Fizičke osobe mogu postati korisnici usluga T3 kupovinom prepaid kartice na nekom od prodajnih mjesta ili, ukoliko su pretplatnici neke od kablovskih televizija, sklapanjem ugovora s T3 telekomom i kablovskom televizijom.

Pravnim osobama će biti ponuđeni ugovori s automatskom instalacijom potrebne opreme za priključenje na T3 mrežu.

Prednosti koje T3 telekom nudi budućim korisnicima su: smanjenje troškova telekomunikacijskih usluga, vrhunski kvalitet razgovora, bez šumova i kašnjenja eha, transparentan način naplate poziva (sekunda kao obračunska jedinica), fleksibilnost i fokusiranje na zahtjeve korisnika, inovativna rješenja komuniciranja i slično.