{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počinje uklanjanje objekata sa Južne longitudinale i XII transverzale

17.9.2012. u 11:45
1
0
Počinje uklanjanje objekata sa Južne longitudinale i XII transverzale
1
Vlasnik lokala kod Mosta Suade Dilberović i Olge Sučić počeo je odnositi stvari uoči uklanjanja ovog objekta sa trase Južne longitudinale.
Zvanično uklanjanje ovog i drugih objekata na trasi longitudinale te na XII transverzali, odnosno Stupskoj petlji, počinje sutra, a Direkcija za ceste Kantona Sarajevo za taj je posao odabrala firmu Orman, kazala je za portal Klix.ba savjetnica u Direkciji Alma Zilić.

Zilić je prije nekoliko dana u razgovoru za naš portal izjavila kako bi Direkcija do oktobra trebala izabrati najpovoljnije izvođače i konsultantsku kuću za nadzor radova na ovim projektima te je uklanjanje objekata sa trase uvertira u radove, koji bi mogli početi već u ovoj godini.

"Sutra će radnici firme Orman početi uklanjati objekte kod Mosta Suade i Olge, odakle će uskoro početi gradnja Južne longitudinale. Na ovoj trasi ima još nekih manjih objekata, poput kioska i drveća, a njihovo uklanjanje će provoditi Općina", kaže Zilić.

Dodaje kako se u ovom mjesecu može očekivati i uklanjanje bar dva ili tri objekta na lokaciji Stupske petlje. "Tu je moguće da vlasnici i sami uklone objekte, a ako to ne bude slučaj, onda će to u narednim danima učiniti radnici firme Orman. Nerijetko u ovakvim situacijama izađemo ususret vlasnicima kako bi oni mogli odnijeti stvari i materijal iz objekata, koji im može koristiti", istakla je naša sagovornica.

Za izgradnju Južne longitudinale i XII transverzale osigurano je 16,5 miliona eura kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: